Chinchilla Kedisi

Chinchilla Kedisi; İran Kedisine benzerliği ile bilinir. Çok tercih edilen bir türdür. Her ne kadar iran kedisine benzesede kendini kanıtlayıp ayrı bir ırk olarak saydırmış ve özel bir isime sahip olmuştur. Kürkünün benzerliği nedeniyle, Chinchilla isimli sıçan benzeri hayvandan ismini almış bu tür.
İşte o sıçanımız.

Nasıl tatlı dimi, Sıçan diyince aklınıza pis lağım fareleri geldi . (Bu garipler zamanında ülkemizde kürkü için çok beslendi, çok eziyet çektiler, şimdilerde artık çok beslenmiyor.
)
 Chinchilla Kedisi, İlk olarak 1888 yılında, İngiltere' nin Başkenti Londra'da ünlü bir kedi showunda,  ödül kazanarak üne kavuşmuştur. Yumaşak tüyleri onu öne çıkaran özelliklerinin başında gelir.

  Basıl burunlu ve Basık yüzlü İran Kedisi ile başka bir uzun tüylü kedi olan Ankara Kedisinin çiftleşmesinden melezlenmiş olan Chinchilla Kedisi,orta uzunlukta bir buruna sahiptir ve çene yapısı daha öne doğru çıkıktır. Bu farklılıkları sayesinde İran kedisinden ayırabilirsiniz.
Yukarıda iran kedisi tipik özelliği basık burun.
Aşağıdaki ise Chincilla Kedisi
Basık burun düzelmiş dimi?

   Chinchilla Kedisi, İran ve Ankara Kedisi gibi uzun tüylü bir kedi cinsidir ve tüyleri karışık renklerde olabilse de, genellikle en çok beyaz ve açık krem-sarı renklerdedirler.


    Uzun tüylü diğer kedi türleri gibi, Chinchilla Kedisini de günlük olarak taranmayı ister, tüy bakımını dertli bir iştir aksatmamak gerekir. Birkaç gün üst üste taramadığınız da , açılması imkansız hale gelebilen tüy düğümlenmeleri oluşabilir.

   Chinchilla Kedisi burunu iran kedisinden almamış ama karakter olarak da daha çok İran Kedisine benzer. Zeki ve sakin, yumuşak başlı bir kedidir. Sahibine bağlı olan Chinchilla Kedileri, çok sevecen ve arkadaş canlısıdırlar. Her kedi gibi sevilmekten ve kucaktan hoşlanırlar. Sabırlı bir doğaya sahiptirler.





   Chinchilla Kedileri, diğer ev hayvanlarıyla da iyi iletişim kurabilir. Sahiplerinin sözüne itibar ederler.


EmoticonEmoticon