Kars Sarıkamış'ta Nereler Gezilir Nerede Kalınır?

Karsın Sarıkamış İlçesinde Gezilecek Yerler
-Kayak Merkezi
İlk sırayı tabikide Kayak Merkezi alır. Teleferikle çıkarsınız isterseniz kayak takımı kiralayarak kışın kayabililirsiniz. İstersenizde orta kafe denen yerde oturup etrafı ve manzarayı izleyebilirsiniz.








-Çarın Köşkü
İkinci Çar Nikola döneminde hiç civi çakılmadan yapılmış bir av köşküdür. Şuanki durumu içler acısıdır. İçinde sarıkamışlıların mal dediği sığırların gezdiği değerini koruyamadığımız tarihi eserlerimizden biri. Siz gene de bi gidip görün. Eski şaşamı yok ama inşallah biri eski haline kavuşturur.



-Şehitlik
Sarıkamış girişte sağda bir anıttır.


-Sarıkamış Şehitleri Tanıtım Merkezi
Şuan hala yapım aşamasında olan bittiğinde gerçekten sarıkamış için büyük bir başarı olacak yer. Şuan bitmedi ama siz gelene kadar biter umarım. Tanıtım merkezi olacak güzel bir proje.



-Sarıkamış Meydanı
Meydan 2017 yılında açıldı, Adına demokrasi meydanı denildi. 



-Acısu
Resimdeki gibi aslında ama tabikide milletimiz zarar ziyan vere vere ve belediye bakmadığından dolayı bu manzarayla yakından uzaktan alakası olmayan bir yapıyla karşılaşacaksınız. Bir özeliği var üç çeşmeden farklı tatda su akıyor, hepsini denemenizi tavsiye ederim. Çok içmeyin ishal yapar.

-Soğuksu Mesire Alanı
Piknik yapmak için ideal doğa ile iç içe bir park.


Sarıkamışta nerede kalınır?
Öğretmenevi en ideal yerlerden biridir. Onun dışında pek bir alternatif uygun yer yoktur. Paranız varsa da Kayak Merkezindeki otelleri tavsiye ederim. Öğretmenevi biraz saçma bir yerdedir. Yokuş yukarı çıkarken soluk soluğa kalırsınız. Günlük ücreti 25 ile 30 tl arasındadır. Pazarlık yapın kafalarına göre fiyat veriyolar. Oteller daha pahallıdır bilginiz olsun.
Devamlı kalacaksanız ev kiraları çıkarcılıktan dolayı ucuk seviyededir. Toki şehir merkezine yürüyerek 20 dakikadır ama kiralar daha uygundur üç artı bir tokide bir ev merkezi sistem ısıtmalı 400-500 lira arasıdır. Şehir merkezinde herkes tutturabildiğine kiraya verir. Bir artı birlerden 750 lira isteyenler vardır. Memurlar mecburiyetten bu parayı vermek zorunda kalır.
Öğretmen evinde sabah kahvaltı vardır. Aylık kalmak istersen 500 ile 550 lira arası paylaşımlı odada kalabilirsiniz.
Öğretmenevinin bir tane bile resmini bulamadım. Dört katlı bir binadır asansörü yoktur. Giriş katı öğretmenlerin takıldığı kahve gibidir. Manzarası iyidir. Bavulu üst katlara çıkarmak işkencedir. Daha fazla merak ettiğiniz varsa adsoyad yorum kısmını kullanıp yorum bırakın yardımcı olurum.
Şehir merkezinde apart tarzı oteller vardır. Fiyatları aylık 800 olan da var, 550 olanda var, memur olduğunuzu anlarsa haliniz yaş :)


EmoticonEmoticon