Kollogen fibröz proteinler içerisinde yer alır.
Bütün vücutta yaygın halde bulunur.
Kollagenin yapısında:
- Glisin ( %33,5)
- Prolin ( %12)
- Hidroksiprolin ( %10)
- Hidroksilizin
Bulunur.
************** Kollagen önemli miktarda HİDROKSİPROLİN içeren tek proteindir. Bu nedenle kollagen mikarı saptanmasında hidroksiprolin ölçümü esas alınır.
Tendo , fascia, kemik ve kıkardağın yapı taşını oluşturur.
Kollagen lifler esnek değildirler, mekanik basınç ve çekmeler etkisi ile uzamaz.
Tannik asit kollageni eritemeyip sağlam bir maddeye dönüştürür.
Genellikle fiziksel aktivitesi yüksek olan yerlerde kollagen miktarı fazladır.
O yüzden bel ve sırt bölgesindeki kaslar diğer bölgedeki kaslara göre daha lezzetlidir.
Kollageni az etler daha leziz yani.
Kollagen
Alttakileride Tavsiye Ederim
- 30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun.
- Eğer köşeli olsalardı kenarları dayanıklılık bakımından çok zayıf olurdu. En dayanıklı g
- Ders çalışırken konuda geçiyodu da merak edip bir bakayım dedim. Bağırsağın emilim kapasi
- Kumaşlar yıkandıktan sonra niçin çeker? Aslında kumaş ıslanı
- İlginiz çekebilecek dövmlerden birkaçının resmini paylaşmak istiyorum sizinle. Bu işi cid
- Kasaplık hayvanların kesilip baş, ayaklar( ön bacaklar art. carpi, arka ayaklar art. tars
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
EmoticonEmoticon