Geçici Dövme Nasıl Yapılır?

Hint kınasıyla yapılan geçici dövem hakkında güzel bir yazı buldum sizinle paylaşmak istedim.


hint kınası ile her türlü deseni birebir yapabilirsiniz. Örneğin bilgisayarınızdan bir çıktı alıyorsunuz. Ve bu çıktıyı siyah beyaz olarak kolunuza, belinize, sırtınıza v.b yerlerinize yapmak istiyorsunuz. Hint kınasının bu kadar tutuluyor olmasının nedeni ise 15- 20 günde silinip gitmesi. Diğer dövmeler ömür boyu vucutda kaldıkları için herkes cesaret edemiyor ve bu yüzden hint kınası kadar ilgi görmüyor. Özellikle yaz aylarında sahilde büyük etki yaratan hint kınası ile yapılan bu dövmeler bu nedenle gençler tarafından çok ilgi görüyor.
İhtiyacımız olan malzemeler oldukça basit ve heryerde bulunabilecek malzemeler. Bu malzemeler; Tabiki Hint kınası, Oksijen suyu, Koltuk Altı Stick, Aydınger Kağıdı, Dövme Deseni, Stabilo Kalem ( Cama yazan kalem ), ve Kürdan. Evet arkadaşlar malzemeler oldukça basit ve bulunamayacak türden malzemeler değil. Zaten yapacak olduğunuz iş de çok basit.
Hint Kınası Nasıl Yapılır? Geçici Dövme Nasıl yapılır?
Bahsettiğim malzemelerden Hint kınasını oksijenli su ile güzelce açıyoruz. Kıvamı balçık gibi olması gerekiyor. Çok sulu değil çok da kuru değil. Kürden ile güzelce sürülebilicek ama vucutdan akmayacak şekilde olması gerekiyor. Eğer herhangi bir akıntı olacaksa elinizde bir adet pamuk bulundurun. Akan kısımlar vucutda iz bırakmadan silin.
Hint kınasını açıyorsunuz ve bir kenara koyuyorsunuz. Hint kınası 1 gazozun kapadığında açılabilir. Bir gazoz kapağında seyreltilen hint kınası 6-7 kişiye dövme yapacak miktardadır. O nedenle tutupda bardak içinde açmayın. Hint kınasına yazık. Açtığınız hint kınasını uygulayacağınız yere deseni nasıl çıkartıyoruz. Hemen onu anlatalım.

Aydınger kağıdını, bilgisayardan aldığınız çıktınun üzerine koyuyorsunuz ve Stabili Kalem ile üzerinden geçiyorsunuz. Kağıdı çokda fazla bekletmeden. Koltuk altı stick ile uygulayacağınız bölgeyi işliyorsunuz. Sonra üzerine çizdiğiniz desen vucudunuza gelecek şekilde yapıştırıyorsunuz iyice bastırıyorsunuz ve o desen vucudunuza geçiyor.
Sonrasında işlemler zaten basit. Kürdanı hint kınasına batırıyor ve deseni uyguluyorsunuz. Bu zamanla sizde büyük heycanlar uyandıracak ve o kadar büyük bir zevk alacaksınızki sizde buna inanamayacaksınız. Belkide bu işden çok da güzel paralar kazanacaksınız. Hadi hayırlısı bakalım.
http://blog.aytacengin.com/hint-kinasi-nasil-yapilir-gecici-dovme-nasil-yapilir : Kaynak

Bende biraz araştırmadan sonra deneme yapacağım  sonucu sizinle paylaşırım .

  


EmoticonEmoticon