Eurovision

Eurovisionu Danimarka kazanmış bu yıl.
Türkiye neden katılmadıki?
Hiç bu konu hakkında fikri olan varmı?

58’inci Eurovision Şarkı Yarışması’nı Danimarka adına yarışan Emmelie de Forest kazandı.





58'inci Eurovision Şarkı Yarışması'nı Danimarka adına yarışan Emmelie de Forest kazandı.
Türkiye'nin katılmadığı 58'inci Eurovision Şarkı Yarışması'nda Danimarka adına yarışan Emmelie de Forest 'Only Teardrops' şarkısıyla 281 puan alarak 1'inci oldu. Azerbaycanın 234 puanla ikinci olduğu yarışmada Ukrayna 214 puanla 3'üncü, Norveç ise 191 puanla 4'üncü oldu.Türkiye yaroşmaya katılmadı bu yıl. TRT açıklama yapmıştı katılmama konusunda . Neden katılmıcağını açıklamış mıydı?


O değilde 58 inci kez düzenlenmiş bu yarışma Türkiye kaç kez birinci olmuş hiç düşündünüz mü?


Bunu bi düşünekoyun biraz Eurovision hakkında bilgi vereyim size.

İlk defa Türkiye 1975 Yılında Semiha Yankı nın Seslendirdiği SENİNLE BİR DAKİKA adlı şarkı ile katıldı Eurovisiona.

Dil konusunda özgürlük getirilmesi ve televoting sistemine geçilmesinin ardından (1997’de ve 2000’de düzenlenen yarışma gibi), Türk katılımcıları, önceki yıllara göre daha iyi sonuçlar aldılar. 1997’de Şebnem Paker, “Dinle” isimli şarkısıyla üçüncü oldu. 2003’te Sertab Erener “Everyway That I Can” isimli şarkıyla, Eurovision Şarkı Yarışması'nda ülkeye ilk birinciliğini kazandırdı. 2004'te İstanbul’da yarışmaya ev sahipliği yapan Türkiye’yi bu yıl “For Real” isimli şarkıyla Athena temsil etti ve 195 puan ile dördüncü oldu. (Bu şarkı ile Türkiye, Eurovision tarihindeki en yüksek puanı kazandı.).
 






. 2007’de Kenan Doğulu “Shake It Up Şekerim” isimli şarkısıyla dördüncü, 2008’de Mor ve Ötesi “Deli” isimli Türkçe şarkıyla finalde yedinci oldu. 2009 yılında Türkiye, Hadise’nin “Düm Tek Tek” isimli şarkısıyla bir başka dördüncülük daha da elde etti. 2010’da, müzik grubu maNga “We Could Be the Same” isimli şarkısı ile finalde ikinci oldu. Türkiye, bu başarılı sonuçlarına devam ederken 2011'de Düsseldorf'ta temsil eden Yüksek Sadakat grubu finale kalamadı, Türkiye yarıfinal uygulamasına geçilen 2004 yılından beri ilk defa büyük finale çıkamadı. 2012’de ise Can Bonomo’nun seslendirdiği Love Me Back isimli şarkı ile Türkiye bir kez daha yedinci olmuştur.
2013 yılında ülke, kurallarda yapılan değişiklikler ve politik oylamaları sebep göstererek Malmö'de gerçekleştirilecek yarışmadan çekildiğini bildirmiştir.Bu bilgileri wikipediadan aldım.

Yani Türkiye 1 defa birinci oldu bu yarışmada .Sertap Erener ile "EVERYWAY THAT I CAN"





1 yorum so far

Şarkıyı dinledim güzelmiş hakikaten


EmoticonEmoticon