30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun.


Kyk yurt sonuçları için tıklayınız(31 Ağustos 2013)

Kyk Yurt sonuçları 31 Ağustos 2013 te açıklanacağı duyrulmuştu. Evet sonuçlar açıklandı. Sonuçlara ulaşmak için burayı tıklayınız.


Wifi (Wireless) Ağınızın İsmini ve Şifrenizi Değiştirme (Resimli Anlatım)

Evet bugün Wifi ağınızın ismini nasıl değiştirebileceğinizi anlatmaya çalışacağım. zyxel modem için anlatım yapacağım. Eger modem markanız farklı ise yorum kısmında başka modeller için de anlatmamızı isterseniz o konularda açılacaktır.

Resimlerin üzerinde açıklayıcı olarak sırasıyla anlatmaya çalıştır. Herhangi takıldığınız yer varsa bana ulaşabilirsiniz.

Wireless Ağ ismi değiştirme,
Wifi ağ ismi değiştirme,
Wireless Şifresini Değiştirme,
Wireless Ağ İsmini Değiştirme
Wifi Şifresini değiştirme












Adsl Kota Bilgilerinizi Öğrenme

Kotalı bir Adsl paketine sahipseniz, arada sırada kotanızın ne kadarını kullanmışşınız bakmanız gerekir. Bunu için size kota bilgilerinize nasıl ulaşabileceğinizi resimli olarak anlatmaya çalıştım resimleri sırasıyla takip ederek sizde kendi kota bilgilerinize ulşabilirsisniz.

Adsl Kota Sorgulama,
Adsl Kota ,
Adsl Kalan Kota,
başlıklarıda bu başlık altında açıklanmıştır.








Gebe İneklerde Aşılama Programı

Dişi buzağılar düve olunca ilk tohumlama zamanı gelince yani pubertaya gelince pubertaya yüzde 70 canlı ağırlığına ulaşınca, buda yaklaşık 24 veya 15 ayda karma aşı, mastitis aşısı ve karma clostridium aşısı yapılmalıdır. Leptospiroz problemi olduğu bölgelerde ise leptospiroz aşısını yapmada fayda vardır. Daha çok doğu bölgelerinde görülür leptospiroz , kendini kan işeme ve sarılıkla ortaya koyar ve bulaşıcı bir hastalıktır onun için önemlidir aşısını yapmakta fayda vardır.




Gebe olunca inekte yapılması gerek ilk şeylerden biri kuru dönemi gelince yani doğuma 2 ay kala kuruya almaktır hayvanı. Hayvanı kuruya aldıktan sonra henüz hayvan süt vermeye başlamadığından doğuma 45 gün kala mastitis aşısının tekrarı, pasterurella aşısı le aşılanırken, buzağı korunması içinde ilk önce ilk E.col ve Klostridium C aşısı uygulanır.
Aşılamada en önemli dönemlerden biri hayvanın kurudaki dönemidir. İnek kuruya alındıktan sonr asüt azalsın diye suyu kesilir ve sonrasında meme lobları boşaltılıp kuru dönem mastitis tüpleri ile dört meme lobuna mastitis tüpleri sıkılır ve artık sağılmaz hayvan. İnek adayı olan gebe düveye pasteurella aşısı, karma klostridyum aşısı, geniş etkili antiparaziter ilaç enjeksiyonu ve mastitis aşısı uygulanır.
Hayvanın doğumuna üç hafta önce ise ikinci E. coli, Klostridyum C aşısı, Mastitis aşısının tekrarı yapılır, Leptospirosis ve viral solunum yolları içinde aşılar tekrarlanır. Bu dönemde bir A, D, E vitamin karması enjeksiyonu yapılması da iyi olacaktır. Doğuma bir hafta kala, iki on gün kala yani yüksek dozlu D3 vitamini enjeksiyonu yapılır. Bazen, Theileriosis hastalığı olan yerlerde, kenelerin aktive olmaya başladığı zamanlarda, yada bir iki ay öncesinde şubat ayı içinde Theileriosis aşısınıda yaptırmak gerekir.
  
Heryıl şubat ayındada Theileriosis aşısıda yapılması unutulmamalıdır. Yapılan aşılar kayıt altına alınmalıdır. Bazı bölgelerdede kuduz da görülmektedir. Bunun içinde sığırlarada kuduz aşısı yapılması gereklidir. Hastalık riski olan yerlerde kesinlikle yapılmalıdır.

Buzağılarda Aşılama Programı

Buzağılarda ilk ve ön önemli yapılması gerekn aşıdan daha önemli olan aslında aşı yerinede geçen şey kolostrumdur. Halk dilinde ağız sütü denen dağum sonrası ilk 24 saat tam olarak gelen ilk süt sonrası da azalan süttür. Buzağı doğar domaz hazır antiserum uygulaması yapılır. Göbek kordonu dikkatli bir şekilde kesilir. Önceden kesilir denirdi şimdilerde kendi haline bırakılmasıda tavsiye ediliyo . Birazda size kalmış artık.

Buzağının ağız sütü koolostrumu içmesi sağlanmalıdır.

Buzağı ilk ağız sütünü ilk iki saatte 2 litre olcak şekilde almalı sonra iilk 12 saat boyuncada en az altı sekiz litre arasında almalıdır. Ve bu miktarlar dikkatle incelenmelidir. Buzağı annesinin yanından ayrılmalıdır. Hem zarar verebilir annnesi hemde daha temiz ve kuru bir yere alınmalıdır.
Aşılamada 
onikinci hafta pasteurella aşısı yapılmalı ,,,,, öksürük ve zatüre aşısı denir halk arasında
aynı hafta içinde viral solunum yolu enfeksiyonları karşı karma aşı uygulaması yapılır.
ondördüncü hafta bu iki aşılar tekrarlanır.
4- 8 aylığa gelince buzağılara Bruselloz hastalığına karşı aşılama yapılmalıdır. Tarım müdürlükleri bu aşıyı yapar. Bu dönemde unutulmaması gereken diğer aşıda ŞAP aşısıdır.
Şap aşısı ilk kez aşılancak olan hayvanlarda dört ay  arayla bir yaşına kadar 4 ayda 8. ayda 12 ayda olmak üzere üç defa yapılır. Sonrasında altı ayda bir tekrar olarak devam edilir.


Dişi buzağılar düve olunca ise ilk tohumlama yapmadan önce 14 - 15 ayda yani yüzde 70 kiloya ulaşınca karma viral aşı, mastitis aşısı ve karma klostridyum aşısı yapılır. Problemli bölgelerde Leptospiroz da yapılmalıdır.
Kuduz aşısıda yapılmalıdır sorunlu bölgelerde.

Atlarda Aşılamada Dikkat Edilmesi Gerekenler

Atlar da aşılamada dikkat edilecek noktalar vardır.
Bunların başında,
-Atların enfeksiyona yakalanmamış olması aşı yapılacağında herhangibir immun sitemi baskılayacak hastalığı olmaması istenir.
-Ateş de dikkat edilmesi gerekenlerdendir, normal sınırlar içerisinde olmalıdır. Eğer herhangibir enfeksiyon varsa zaten ateşi atın yüksek yada düşk olup normal sınırların dışına çıkacağından dolayı yine aşılama yapılmamalıdır. Önce hayvanın hastalığı tedavi edilmelidir.
-Bağışık sistemi hayvanın kuvvetli olmalıdır.
-Aşılamanın zamanında yapılması ve iyi bir aşılama yöntemi seçilmelidir.
-Maliyerlere bakılmalıdır gereksiz ve yararsız hertürlü işlemden işletmenin geleceği için vazgeçilmelidir.


Atlara Uygulanan Aşılama Programı

Atlarda aşı uygulaması yapabilmek için önce atın belirli şartları yerine getirmesi gerekir. Bu şartları geçenki konumuzda işlemiştik ama gömeyen arkadaşlar olabilir. Onun için buraya tıklayarak ilk önce o konuyu okumasını tavsiye ederiz arkadaşların.



İlk olarak atlarda EHV 1,4 ------ Influenza --------- Tetanoz-------- Kuduz -------- Su Sakağısı----
aşıları uygulanır.
EHV 1, 4 : Yılda iki defa olmak üzere uygulanmalıdır.
INFLUENZA aşısıda yılda iki defa olmak üzere uygulanır.
TETANOZ önemli aşılardan bir tanesidir. Malum nallama yapılan bir hayvan olduğundan tetanoz olma riski fazla olan bir hayvandır.
KUDUZ: Yılda tek sefer uygulanması yeterlidir.
SAKAĞI: Yılda iki defa uygulama yapılması yeterlidir.



Gebe Kısraklara Uygulanan Aşı Programı

Gebe kısraklara uygulanan Aşılar
EHV1,4 Equine Herpes Virüs
INFLUENZA
SAKAĞI
dır.
Bunlardan EHV Gebeliği  Beş yedi ve Dokuzuncu aylarda olmak üzere  üç defa yapılmalıdır.
INFLUENZA ise gebeliğin Onuncu ayda yapılmalıdır.
SAKAĞI ise bölgeye göre değişir. Eğer bölgenizde bu hastalık görülme sıklığı fazlaysa aşımdan önce yapılmalıdır.
Kuduz ve Tetanoz aşısıda aşımda önce yapılmış olması istenir uygun olan odur.


Kalorifer Koltuk





Adamlar geri dönüşümde sınır tanımıyorlar . Kullanılmayan eski kalorifer peteklerini eski binalarda hala var gerçi hepimiz hatırlıyoruz dimi.
Bu kalorifer petek ve borularızla oturma grubu yapmışlar. Ne kadar rahat olduğunu bilemem ama gayet gözüme hoş gözüktü. İkea koçtaşta falan görürem bi oturup deneyeyim :)))

Bir hafta niçin 7 gündür?

Herşey babillerden çıktı.Babilliler 7 günlük haftayı zaman birimi olarak kullanıyorlardı. İlk çağlarda bilinen beş gezegen ile güneş ve ayın sayısı nın 7 oluşu bu sayıyı gizemli ve uğurlu kılıyordu yada böyle umuluyordu.Herneyse daha sonra dinlerde göğün 7 kat oluşu ve doğadaki ana renk sayısının 7 oluşu, müzik notalarının 7 oluşu sayının önemini daha çok belirtti. Daha sonra Fransa takvim yapısını değiştirerek hafta sayısını 10 yaptı ama kabul görmedi. Rusya 5 günlük hafta uygulamasına geçti, o da tutulmadı. Sonunda yine hafta 7 gün olarak kaldı.
İyiki 7 gün sekiz gün olsa 6 gün okula gider yine iki gün tatil yaparlardı. Ucuz yırttık :)))


Paul Valery Günün Sözü 06/08/2013

Herkes kendi bildiğini söylüyo bu devirde ve herkesin dediğide kendine göre doğru . Bu sözde bunu gayet iyi anlatmış.

Herkes tarafından doğru kabul edilen şeyler büyük olasılıkla yanlıştır.

Paul Valery


Blog Nedir?

 Blog teknik bilgi, tecrübe, deneyim gerektirmeden, kendi istedikleri şeyleri, kendi istedikleri şekilde yazan insanların oluşturabildikleri, günlüğe benzeyen canı istedikçe yazan insanların oluşturduğu web siteleridir.

Süper İncir

26 Temmuz da sinema severlerle buluşan Siper İncir filmi, gitmedim ama gayet güzel bir filmmiş. Sınırlı bütçe ile çekilmiş. Yaklaşık 3 - 4 yıldır çekimleri sürüyomuş ve Aydın ilini tanıtmak incir i ön plana çıkarmak için çekilmiş bir komedi filmi. Fragmanı gayet hoşuma gitti sizde bir gözatın istedim.






Fragman


Bayram Öncesi

 Ah nerde o eski bayramlar diye başlamak istiyorum yazıma . Önceden ne güzeldi o bayramlar der ya dedeler nineler , küçük olduğum zamanları düşünüyorumda artık eski tadı tuzu kalmadı bayramların.
Peki bunun nedenini hiç düşüneniniz oldumu aranızda _?
Neden eski bayramlar bu kadar güzeldi. Sevgi saygı dostlukların arttığı ailenin , aile kavramının dahada pekiştiği günlerdi güzeldi.
Peki neden bu durumdayız şimdi. Toplumun yapısı neden değişiyor gittikçe ve eski günleri yaad ediyoruz hepimizde .  Hiç düşünmediniz dimi bunları şuan harbiden ya evet niye şuan böyle diyorsunuz.Eskiden bugünlere neler değişti.
- Teknoloji mi sadece değişen başka ne ki_?
Peki bu teknolojimi yaptı bunları bize bunu da sorgulamak lazım ya.
Puf hadi herkes kendi işine..


İlk Ameliyat

Tarihte ki ilk ameliyat
Bir doktorun teşhis veya tedavi amacıyla hastanın vücudu üzerinde yaptığı işlemlere bunlar tüm kesme, yarma ve dikme işlemlerine ameliyat yada operasyon yada cerrahi müdahale denilmektedir. Ameliyat, cerrahi müdahale, 1500 sene öncesinden beri aynen kullanılan ve genel bir müdahaleyi ifade eden “cerrahi” kelimesi, ameliyat tekniklerini ve bununla ilgili bütün cerrahi bilimleri anlatan bir ilimdir. Tıbbi konulardaki eski bilgilerin çoğu ameliyatlar operasyonlar ile ilgilidir. Eski Yunan ve Roma medeniyetlerinin yazmış olduğu eserlerde, o zamanlar yapılan basit ameliyatlardan kısa kısa bahsedilmektedir. Tam olarak ameliyatın kim tarafından bulunduğu bilinmese de ameliyatın yada cerrahinin tarihi Paleolitik Neandertal ve Homo Sapiens fosilleri ve iskeletlerine kadar dayanmaktadır aslında.

Kurbağalar nasıl ürer, kurbağalarda çoğalma ile ilgili ansiklopedik bilgi

Kurbağalarda Üreme
Kurbağalarda Büyüme ve Gelişme
Kurbağalar yumurta ile çoğalırlar.Dişi kurbağa yumurtaları suya bırakır, Erkek kurbağada spermlerini suda yumurtaların üzerine bırakır. Yumurta ve spermler suda birleşir, yani dış döllenme görülür bu hayvanlarda. Yavru gelişimi de dış ortamdadır bu süreçte. Yumurtadan iri baş adını verdiğimiz  larvalar çıkar ve bu canlılar gelişerek ergin kurbağayı oluştururlar.Ve kurbağa üremiş olur.