DMOZ kaydı nasıl yapılır? Sitemi Dmoz'a nasıl eklerim?

Web sitesini oluşturduktan sonra bunu bazı yerlere kaydınıda yapmamız gerekir. Bu kayıtlar olumlu dönüşler sağlayacağından dolayı yapılması gereklidir. DMOZ bunlardan en önemlisidir tabiki. Site analizi falan yapmışşınızdır kesin, fark edeceğiniz üzere DMOZ kaydı diye bir seçenekte vardır hiç şüpesiz. İşte orda hayır yazıyosa demektirki siteniz DMOZ a kayıtlı değil. İşte bugün siteyi DMOZ a nasıl kayıt edeceğimizi işleyeceğiz. Örnek olarakta http://www.vetheksozluk.com sitesini kayıt edeceğiz. Öncelikle siz kendi sitenizi kayıt ederken yapmanız gereken ilk şey http://www.dmoz.org adresine girdikten sonra sitenizle en alakalı kategoriyi bulmanız gerekli . Öncelikle siteniz neyle alakalı ve en geniş kapsamdan en ayrıntılı kapasama hangi bölümde olduğuna karar vermelisiniz.
VetHekSözlük sitesi öncelikle world > türkçe olduğunda türkçe seçeneği sonrasında > sözlük sitesi olduğundan kaynaklar > sonrasında sözlükler > konuya özel seçeneği çünkü sağlık terimlerinin türkçe ingilizce açıklamalarının bulunduğu için konuya özelden sağlık ve tıp seçeneğini seçtik sonrasında ise bir alt birim daha kalmadı sitemizi buraya kayıt ettireceğiz. Öncelikle sizde kendi siteniz için bu kararı verin.
sonra ikinci adıma geçelim ve siteyi nasıl kaydettireceğimize bakalım şimdi.

Resimli olarak anlatmaya çalıştım resimlerin üstüne yazdım ama yinede bir sorun olursa yorum bölümünden sorularınızı iletirseniz yardımcı olmaya çalışırım.

1) Öncelikle www.dmoz.org sitesine girelim.



2) Sonrasında http://www.vetheksozluk.com bir sözlük sitesi olduğundan dolayı  ve türkçe olduğundan dolayı world yazan yerde türkçe yi tıkladık ve alttaki sayfa geldi karşımıza .



3) Kaynaklar bölümünü tıkladığımızda gelen sayfa.



4)







5) Konuya özel seçeneğinden sonra karşımıza gelen ekran








6) SAğlık ve tıp seçeneğini tıklıyoruz





7)

Üst tarafta bulunan adres öner butonuna tıklayalım






8)   Buraları dikkatli okuyun

Ve düzgünce doldurun.


 9) aşağıdaki alanlarıda dolduralım




10) Son olarak




Artık geriye beklemek kaldı hadi hayırlısı olsun :) kolay gelsin bakarsınız iki güne eklenir bakarsınız 6 aya o şansa bağlı hemen eklenende biliyorum 6 ay sonra eklenende ...

Dmoz kaydı için örnek verdiğim site http://www.vetheksozluk.com sitesidir. Bir sözlük sitesidir.


EmoticonEmoticon