Resimlere Filigran Ekleme

İnternete koyduğunuz resimler anında başkası tarafından çalınıp kullanılıyosa başvurduğunuz yöntemlerin hiçbiri işe yaramadıysa bunu deneyin derim bide. Bunu yapıncada yine düzeltiliyo ama uğraşlı iş düzeltmek. Yani caydırıcılığı var. Bunun için programlar var. Örneğin Dropwatermark programı. Yada adobe photoshop kullanarak kolaylıkla yapabilirsiniz. Ama yok ben zaten herzaman yapmıyom bu işi diyosanız aşağıda verdiğim siteye giren istediğiniz resimleri kolaylıkla filigran ekleyebilirsiniz. Hatta yazı tipini boyutunu rengini yazının hangi konuma eklenceğini dahi ayarlama imkanı veriyo. 

Şimdi burdan siteye gidiyoruz.
Şimdi programda yazanları açıklamaya çalışayım.


Burdan dosya seçi tıklayarak resimlerimizi seçiyoruz.
Ve upload diyoruz.




Alttaki açıklamalara göre resimin üzerine yazmak istediklerimizi girelim.


Text: Filigran olarak koymak istediğiniz yazı.
Font: Filigran olarak koymak istediğiniz yazı tipi.
Text Size: Filigran olarak koymak istediğiniz yazının boyutu (Resmin büyüklüğüne  göre değişik yazı boyutlarını test etmenizi öneririm.).
Repeat: Bu seçenek seçilirse filigran yazısı resim üzerimde tekrar ediliyor ve bir altında bulunanPosition seçeneğinde seçim yapmanız bir anlam ifade etmiyor.)
Position: Filigran olarak koymak istediğiniz yazının resim üzerindeki pozisyonu. Aşağıdaki resimde her seçeneğin Türkçe karşılığını bulabilirsiniz.
Text Color: Filigran olarak koymak istediğiniz yazının rengi (rakam olarak girmenize gerek yok, yandaki kare şeklindeki kutuya bastığınızda bir resim paleti açılıyor ve seçimini buradan yapabiliyorsunuz.)
Text Transparency: Filigran olarak koymak istediğiniz yazının saydamlık oranı (0% yazıyı görünmez yapıyor, 100% en koyu hali)
Box Color: Filigran olarak koymak istediğiniz yazının arka planı olarak konan kutunun rengi (Örneği aşağıdaki resimde)
Box Transparency: Filigran olarak koymak istediğiniz yazının arka planı olarak konan kutunun saydamlık oranı. (100% en koyu hali, 0% da yazının etrafına arka plan kutusu konmuyor.)


Sağdakini tıklıyoruz.
Seçimlerinizi yaptıktan sonra tüm yapmanız gereken Upload butonuna basmak. Daha sonra aşağıda  görüldüğü gibi orjinal resim ve filigran eklenmiş resim ekranda yanyana görünecek.


 Filigranlı resminizi kaydetmek için üzerine tıklayıp resmin orjinal boyutunda yeni bir pencerede açılmasını sağlamanız ve resim üzerinde farenin sağ tuşuna tıklatıp açılan icerik menüsündenResmi Farklı Kaydet… seçeneğini seçmeniz gerekiyor. Hepsi bu kadar. Kolay gelsin.


EmoticonEmoticon