Lardoz Nedir?

Lardoz bel ile ilişkili bir problemdir. Sadece insanlarda sorun olan değil aynı zamanda hayvanlarda da bir problemdir.

Sörf yaperken bulduğum daha detaylı bilgiye göre Lardoz ,


Bel ağrısı, kas-iskelet sisteminde fonksiyon bozukluğu yaratan oldukça sık karşılaştığımız bir sorundur. normalde omurganın bel bölgesi, yandan bakıldığında hafifçe öne doğru konveksite gösterir ki, buna normal lordoz denir.
Bel ağrısı nedeniyle omurga etrafındaki kalın adalelerin spazmı sonucu lomber lordoz düzleşir. Lomber lordoz bir hastalık değil, bel ağrısı sonucu röntgende ortaya çıkan bir bulgudur. Hemen her bel ağrısında çekilen röntgen filmlerinde lomber lordoz düzleşebilir.
Lomber lordoz bir hastalık değil; bel adelelerinin spazmı sonucu omurganın bel kısmındaki düzleşmenin radyolojik olarak saptanan bir bulgusudur. Dolayısıyla; bel fıtığı olmanız nedeniyle lomber lordozun düzleşmesi normaldir ve olması gereken bir durumdur.
Belirtiler ve semptomlar
Kalçalar fleksiyondadır; gluteal kaslar iyice arkaya itilmiş; dizler kırılmış veya arkaya bastırılmış; önde karın sarkmış ve arkada devasa bir lokdotik eğrilik oluşturmuş; omuzlar arkaya çekilmiş veya torasik kifozla yuvarlatılmıştır. Genel ağırlık ise arkada topuklara doğrudur. Bu postür artmış karınhacminde ve/veya zayıf karın kaslarından kaynaklanır. Çukur belde lordoz torasik omurgadan pelvise kadar genişlemiş büyük bir eğrilik şeklindedir.


Eğer bu belirtriler sizdede hakimse Hayde doktora :(


EmoticonEmoticon