Windows 7 Türkçeleştirme – Tüm Versiyonlar için Geçerlidir

Geçen günlerde lazım oldu bulduğum siteden aynı şekilde size aktarıyorum.


Windows 7 tüm sürümlerinizi makalemizde anlatacağımız yöntem ile Türkçeleştirebilirsiniz. Sürüm farkı gözetmeksizin, 32 bit ve 64 bit Windows 7 Starter, Home Premium, Ultimate, Home Basic, Professional sürümlerini Türkçeye çevirebilmeniz için;

Öncelikle arkadaşlar işletim sisteminizin 32 bit’mi 64 bit mi olduğunu öğrenmemiz gerekiyor. Bunun için masaüstündeki Bilgisayarım simgesine mouse ile sağ tık yapıyoruz ve özelliklere tıklıyoruz. Gelen ekranda işletim sisteminizin kaç bit olduğu yazacaktır. Aynen alttaki resimde olduğu gibi…

Bunu kontrol edip, sisteminizin 64 bit mi 32 bit mi olduğunu öğrendikten sonra aşağıdaki sisteminize uygun Türkçe dil paketini indiriyoruz.
Windows 7 32 Bit için Türkçe Dil Paketi
Windows 7 64 Bit için Türkçe Dil Paketi indir
Acele edip direkt bu dosyaya tıklayarak kurmaya çalışmayın, başarısız olursunuz. Sabredin :)
Şimdi bu dosyayı indirdikten sonra sıra geldi Türkçe dili uygulayacağımız programı indirmeye. Merak etmeyin, program gayet stabil ve sistemin çalışmasına hiçbir olumsuz etki yaratmıyor. Programın adı Vistalizator.
Vistalizator programını indirmek için buraya tıklayınız.
Programın inmesi tamamlandıysa Vistalizator programını çalıştırıyoruz. Şimdi altta resimde anlatılanları sırasıyla uyguluyoruz.
screenshot1
Burada gördüğünüz gibi bir ekran çıkacak karşınıza. "Add languages" yazan butona tıklıyoruz.
screenshot2
Buradan, az önce indirdiğimiz Türkçe dil paketi dosyasını seçiyoruz.
screenshot3
Bu aşamada kısa süren bir dönüştürme işlemi yapacaktır. Birşey yapmanıza gerek yok, işlem bitene kadar bekleyiniz.
screenshot4
Sonra bu ekranda "Install language" butonuna tıklıyoruz.
screenshot5
Yükleme işlemine başlıyor...

Mesaj kutusunda da belirttiği gibi 20 dakika kadar süren bir işlem yapılıyor. Bu süre zarfında sistemde herhangi bir değişiklik yapmayınız, yalnızca bekleyiniz.
screenshot7
Ve işlem tamam. Karşınıza, yüklediğiniz dilin yeni varsayılan dil olmasını isteyip istemediğinizi soran bir kutu gelecektir. "Yes" butonuna tıklıyoruz.
Tüm işlemler tamamlanmıştır. Şimdi programı kapatıp bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz. Artık Windows 7 Türkçe olarak açılacaktır…
kaynak:
http://www.tr-portal.net/pc-teknik/windows-7-turkcelestirme-tum-versiyonlar-icin-gecerlidir.html
bu siteden alınmıştır.


EmoticonEmoticon