Wordpress te Logoya Link Verme

Merhaba arkadaşlar. Wordpress kullanıcılarından gelen bu soru üzerine nasıl logoya link verilir ona değşnmek istedim.
Öncelikle ilk yapmanız gereken filezilla programı yada siz hangi ftp programını kullanıyorsanız artık o ftp programınızdan sunucunuza bağlanın.
Sonrasında sırasıyla şu adımları izleyin.
public_html
wp-content
themes
kullandığınız temanın ismin yazdığı klasörü açınız.
header.php dosyanızı notpad ile açınız.
Bunun içinden bu kodu
<div id="logo"></div>
bulunuz. Ve bu kodu
<a href="index.php"><div id="logo"></div></a>
bununla değiştiriniz. Eğer logoya tıklandığında anasayfanın açılmasını istiyosanız kod böyle kalsın. Ama tıklandığında başka bir url ye gitmesini istiyosanız kodu aşağıdaki gibi yapıştırınız.
<a href="gitmesini istediğiniz url yi buraya yazınız"><div id="logo"></div></a>
bu kadar.

Resimlere Filigran Ekleme

İnternete koyduğunuz resimler anında başkası tarafından çalınıp kullanılıyosa başvurduğunuz yöntemlerin hiçbiri işe yaramadıysa bunu deneyin derim bide. Bunu yapıncada yine düzeltiliyo ama uğraşlı iş düzeltmek. Yani caydırıcılığı var. Bunun için programlar var. Örneğin Dropwatermark programı. Yada adobe photoshop kullanarak kolaylıkla yapabilirsiniz. Ama yok ben zaten herzaman yapmıyom bu işi diyosanız aşağıda verdiğim siteye giren istediğiniz resimleri kolaylıkla filigran ekleyebilirsiniz. Hatta yazı tipini boyutunu rengini yazının hangi konuma eklenceğini dahi ayarlama imkanı veriyo. 
Şimdi burdan siteye gidiyoruz.
Şimdi programda yazanları açıklamaya çalışayım.


Burdan dosya seçi tıklayarak resimlerimizi seçiyoruz.
Ve upload diyoruz.




Alttaki açıklamalara göre resimin üzerine yazmak istediklerimizi girelim.


Text: Filigran olarak koymak istediğiniz yazı.
Font: Filigran olarak koymak istediğiniz yazı tipi.
Text Size: Filigran olarak koymak istediğiniz yazının boyutu (Resmin büyüklüğüne  göre değişik yazı boyutlarını test etmenizi öneririm.).
Repeat: Bu seçenek seçilirse filigran yazısı resim üzerimde tekrar ediliyor ve bir altında bulunanPosition seçeneğinde seçim yapmanız bir anlam ifade etmiyor.)
Position: Filigran olarak koymak istediğiniz yazının resim üzerindeki pozisyonu. Aşağıdaki resimde her seçeneğin Türkçe karşılığını bulabilirsiniz.
Text Color: Filigran olarak koymak istediğiniz yazının rengi (rakam olarak girmenize gerek yok, yandaki kare şeklindeki kutuya bastığınızda bir resim paleti açılıyor ve seçimini buradan yapabiliyorsunuz.)
Text Transparency: Filigran olarak koymak istediğiniz yazının saydamlık oranı (0% yazıyı görünmez yapıyor, 100% en koyu hali)
Box Color: Filigran olarak koymak istediğiniz yazının arka planı olarak konan kutunun rengi (Örneği aşağıdaki resimde)
Box Transparency: Filigran olarak koymak istediğiniz yazının arka planı olarak konan kutunun saydamlık oranı. (100% en koyu hali, 0% da yazının etrafına arka plan kutusu konmuyor.)


Sağdakini tıklıyoruz.
Seçimlerinizi yaptıktan sonra tüm yapmanız gereken Upload butonuna basmak. Daha sonra aşağıda  görüldüğü gibi orjinal resim ve filigran eklenmiş resim ekranda yanyana görünecek.


 Filigranlı resminizi kaydetmek için üzerine tıklayıp resmin orjinal boyutunda yeni bir pencerede açılmasını sağlamanız ve resim üzerinde farenin sağ tuşuna tıklatıp açılan icerik menüsündenResmi Farklı Kaydet… seçeneğini seçmeniz gerekiyor. Hepsi bu kadar. Kolay gelsin.

Başlangıç bölümüne uygulama simgesi koymak

Şimdide windows 8 de başlangıç bölümüne istediğimiz uygulamanın simgesini koymayı öğreneceğiz. Bunun içinde güzel bir video hazırlamıştım onu izleyerek kolayca uygulamanızı koyabilirsiniz.





Windows 8 de başlangıç bölümünden uygulama kaldırmak

Merhaba arkadaşlar bugün windows 8 i tanıyalım konularından birini ele alacağım.
Windows 8 le beraber önceden windowsun ilk yıllarından bugüne kadar kullandığı başlat kalkmış bulunmakta artık. Onun yerine tıklandığında uygulamalar kısmı çıkıyor artık. Aslında görünüş bakımından da fena olmamış. Şimdi buradaki uygulamaları ilk kullandığınızda nasıl değiştiğini bazı uygulamaları nasıl kaldırcağınızı videoyla anlatmaya çalıştım. Anlamadığınız yerleri yorum bırakabilirsiniz.




Blog nasıl açılır

Günümüzde blog yazan hergeçen gün artıyor artık. Önce ilk başlayanlar acaba nasıl bişey diye bi deneyeyim denemekten zarar gelmez diye bir blog açıyolar. Tabi bunlarda en önemli etkenlerden biride ücretsiz blog açılabilecek yerlerin çokluğu. Sonrasında bir arayış içinde acaba ücretsiz olarak hangi siteler blog oluşturmama izin veriyor diye google amcaya soruluyor. Ve google amcadan gelen cevap ise hemen bende oluştur tabiki oluyor , ve karşınızda blogger diye çıkıveriyor o anda. Sonra kayıt aşaması ve ad soyad email derken kayıt bitiyor ve o blog oluşturmak için domain ismini belirleme ve blog başlığı bölümüne geliniyor. Evet şimdi başlıyosun artık kara kara düşünmeye. Acaba blogum neyle ilgili olsun. Ve blog başlığını ne koymalıyım. Sonra bi blog başlığı geliyor aklına. Ama blog başlığını kutuya yazıyosun iki saniye sonra bir kırmızı yazı çıkıyor ve bu blog başlığı başkası tarafından kullanıyo deniyo. Sonra hadiya tüh diyon. Sonra aklına güzel bitane daha geliyo , sonra onu yazıyon yine iki saniye sonra kırmızı yazı tekrar ediyo. Bu blog adı alınamaz başkası tarafından kullanılıyo. Sonra karar aşaması ya burda vazgeçiyo insanlar yada inatla bir ad bulup açılıyor o blog. Sonrasında deneme aşaması başlıyor. Şöyle bir bakılıyor ne var ne yok , ve ilk yazı yazılıyor ve sitede nasıl gözüküyo diye bakılıyo. Sonrasında sitenin temasında düzenlemelere gidiliyo. Herşey güzel oluyo sonra acaba ne yazsam diye düşünülüyo. Bir süre sonra iki yol ortaya çıkıyo. Ya devam ediliyo yok bu olmadı diye başa sarılıyo.