Kilo problemine akıllı çatal!

Las Vegas’ta gerçekleşen High-Tech CES 2013 fuarında, gıda ve yaşam kategorisinde ilk defa farklı bir ürün/yazılım tanıtıldı. Kilolarıyla başı dertte olanlar için etkili çözümler sunan ürün, aslında yemek yiyebildiğiniz sıradan bir çatal,daha doğrusu çatal görünümünde ama oldukça akıllı!
 Akıllı telefonlar, tabletler, bilgisayarlar ve daha sonra akıllı yastıklar, akıllı diş fırçaları, akıllı bebek bezleri gibi birçok hayatı kolaylaştıran ürün ve yazılımlar hayatımıza girdi. Fazla kilolardan, yağlanmadan kurtulmak adına geliştirilen yeni bir ürün daha “Hapifork”.
ÇATALINIZ ARTIK DİYETİSYENİNİZ!
Pek çok diyetisyen, hızlı ve iştahlı yemek, fastfood, sonradan ısıtılan yemekler kilo yapar gibi bulgularla kilo problemi olan kişilere yol gösteriyorlardı. Şimdi ise Hapifork ile akıllı çatalınızı iPhone’unuza indireceğiniz bir yazılım ile gözlemleyebilir ve yemek ile ilgili tüm denetimleri akıllı çatalınıza emanet edebilirsiniz. Başka bir deyişle diyetisyeniniz artık çatalınızın ucunda.
BESİN DEĞERLERİNİ ÖLÇÜYOR
BBC'nin haberine göre, üzerinde bulundurduğu 13 ayrı sensör sayesinde hızlı bir şekilde besin değerlerini ve sağlık yüzdesini hesaplayan akıllı çatal, sağlıksız beslendiğinizde sizi uyarıyor. USB yardımıyla bilgisayara bağlayabileceğiniz gibi, Bluetooth ile telefonunuzla da yeme alışkanlığınızı denetebiliyorsunuz. “Böyle giderseniz” yorumu bulunan akıllı çatal, sizin kaç günde ne kadar kilo alıp vereceğinizi istatistiklerle hesaplayabiliyor. kaynak:habertürk teknoloji sayfası


EmoticonEmoticon