Boy uzatmak için yapılması gerekenler !

Boy uzatmak için yapılması gerekenler nelerdir?

Boy uzatmak için yapılması gerekenler sorusuna cevap vermeden önce şu bilgileri vermekte fayda var:
Eğer boyunuzun genetik uzama miktarını öğrenmek istiyorsanız aşağıdakı formülü kullanarak uzama miktarını öğrenebilirsiniz.
Erkek çocuk boyu= Annenin boyu + Babanın boyu + 6.5
Kız çocuğun boyu= Annenin boyu + Babanın boyu – 6.5
Türkiye’de Boy ortalaması genellikle diğer ülkelere göre kısadır. İnsanlar genellikle boylarını uzatmak için çeşitli spor gibi aktiviteler yaparlar. Boy uzunluğunun %75′i genetik olduğu için kısa boylu birinin basketbol oynayarak boy uzatması mümkündür ama genetiğinde uzun boylu olan biri basketbol oynayarak çok daha uzun boya ulaşabilir.
İşte böylesi aktivitelerin yanında birde boy uzatan besinler vardır. Boy uzamasında kalsiyum minerali gerçekten kemik gelişimi ve uzamasına yardımcı olan çok önemli bir mineraldir. Süt ve ürünlerinde bol miktarda bulunan kalsiyum minerali, kemiklerin uzamasını sağlayan kemik uçları ve canlı kısımda ana yapı malzemesi olarak vücut tarafından ihtiyaç duyulmaktadır. O nedenle boy uzaması için Kalsiyum içeren besinler soya fasulyesi, soyadan yapılan bir tür peynir,yeşil yapraklı sebzeler, Yoğurt, Süt, Beyaz Peynir de dahil olmak üzere, çedar peyniri ve kaşar peyniri, Milk shake, Yumurta likörü, Somon, Sardalye, Lahana, Ispanak, Şalgam, Bamya, Beyaz fasulye, Brokoli, Bezelye, Brüksel lahanası, Susam, Badem, kurutulmuş meyveler, tatlı badem ve kuru baklagiller, fıstık, ceviz, lahana, brokoli, sardalye ve alabalık, deniz ürünleri sayılabilir. Boy uzatmasına yardımcı olan önemli bir diğer besin grubu ise proteinlerdir. Bundan dolayı proteince zengin besinler olan balık eti, hindi eti, tavuk eti, kırmızı et, baklagiller, deniz ürünleri yumurta, bal ve peynir türleri, proteince çok zengin besinlerdir. Süt ile birlikte proteinli besinlerle ne kadar fazla beslenirseniz o kadar boy uzaması hızlı olur.
Yeniden sorumuza devam edelim.
Boy uzatması için neler yapılabilir, boy uzatmak için neler yapılmalı ?
Boy uzatmak için yapılması gerekenler aslında doğru spor ve doğru beslenmeden geçer.
Doğru spor için isimli kategorimizde yer alan yazılardan detaylı bilgi edinebilirsiniz.
Doğru beslenme için ise bitkisel boy uzatma ve boy uzatıcı haplar kategorisinde yer alan yazılardan bilgi alabilirsiniz.
İlgili yazıları okuduğunuzda zaten boy uzatmak için yapılması gerekenleri öğrenmiş olacaksınız.
İlgili aramalar: , boy uzatmak için neler yapılabilir,boy uzatmak için yapılması gerekenler


EmoticonEmoticon