En Ucuz En Uygun 3G Modem Tarifesi

Aslında hiç biri ucuz değil ama yapcak bişey yok ucuz olsun 3G olsun diyorsanız uzun süren araştırmalarım sonucunda en ucuzunu buldum. En uygun Turkcell demek isterdim fiyat olarak ama yanından bile geçmedi. Vodafone arada kaldı. Bu işi Avea kazandı.
Çekiyomu çekmiyomu şuan en çok merak edilen konu bu , Ben de çok korkuyodum çekiyomu acaba diye işte bu yüzden müşteri hizmetlerini aradım çekmezse nolcak dedim biz ölçüm yaparız eğer harbiden çekmiyosa geri alıyoruz dedi. Bende bi çesaret aldım ve gayette güzel çekiyo hatta şuan Avea 3G modemimden giriyorum.
Tarife ise 12 ay sözleşmeli. Yani faturalı bu hat. 21 mbps hıza ulaşabilen jet veriyolar. Data hattıda yanında.
Aylık 4 GB internet yani 4 GB interneti aşmazsan 19 tl + Ortalama 5 tl vergi  toplamda 24 tl
Ama 4 GB ı  1 kilobayt geçtinmi otomatik 2 GB daha hattına tanımlanıyo yani 6GB ı 29 tl + 5 tl vergiler eşittir 34 tl ödüyosun.
Yani o 2 GB ı 10 tl karşılığı ekliyo hemen.

6GB ı dolduruncada fatura stop la duruyo yani fatura şoku yok.
Siz yinede ne harcadığınızı kontrol edin tabi:)

Daha ayrıntılı isteyenler olabilir. Hatta ben sözleşmemin resmini çekip koyayım buraya burdan bakarsınız. Nette o kadar açık yazmıyo. 12 ay bitince istesen kapar istersen devam et.

Yani şuan bundan iyisi yok. Bulan varsa bana söylesin bende o tarifeye geçeyim.

Burdan aveanın sitesinde dediğim tarifeye bakabilirsiniz.

Bu arada data hattınız varsa daha ucuz olur sizin için sadece devlete olan vergiyi ödersiniz. Yeni data hattı alacaklar için geçerli bu dediklerim.

Ses hattı yani şuan cep telefonumuzda kullandığımız sim kartları data hattına çeviremiyomuşuz bende cevirmek için uğraştım bilginize.

Telefonuna İşe Şarj Olsun Dönemi Başlıyor

İngiliz bilim adamları şarj konusunda kafayı sıyırmak üzereler. Artık bu şarjı napsakta uzatsak derken akıllarına inanılmaz bir fikir gelmiş ve işin sırrı meğer wc deymiş. Türkün aklı wc de çalışır derler ama ingilizlerinde sanki orda çalışıyo. Velasılkelam idrar ile telefon şarj etmeyi başarmışlar.
Bristol Robotik Laboratuvarı'ndan araştırmacılar, elektrikli telefon şarjını klorüd, sodyum ve potasyumun da aralarında bulunduğu bileşenlere tepki gösteren mikrobik hücre kümesi yoluyla idrar aktarımı sağlayan bir donanım kurmuşlar. İdrar ile şarj olan Samsung marka akıllı telefon ile kısa bir telefon konuşması, kısa mesaj gönderimi ve internette gezinti yapılabilmiş. Acaba ıslak mı telefon :)
Adamlar araştırıyor buluyor. Ama cidden de şarj önemli bir sorun. Şarjı 30 gün giden telefonu bulan yaşadı.


Microsoft Apple Yemek İstiyor

Eski beyaz eşyanızı getirin 200 tl indirim çekinizi götürün sloganıyla yola çıkan Microsoft yeni kampanya yaptı.
Gel abi gel gel gel iPad'ini getirene 200 dolarlık çeki burda!
Microsoft iPad ini getiren müşterilere 200 dolarlık indirim çeki veriyor. Takas sistemi uygulamaya başladı. Yakında Apple da başlar . Onunkide Windows 8 işletim sistemli bilgisayarını getir, sana sıfırından bir Macpro verelim olur heralde. Bizim orda halıcılar beyaz eşyacılar yapardı bunu artık teknoloji gelişti doğru satış sistemleride değişmesi kadar normal bir durum yol tabi. Ama garip geldi alışamadım daha.

Apple aslında kendi ürünlerinin üzerine belirli miktarda para vererek, eski iPhone cihazlarını, yeni model bir iPhone ile değiştirebiliyorlardı. Şirketlerin geliştirdiği bu takas sistemi, kullanıcıya sağladığı kolaylıklar bakımından oldukça olumlu karşılanmıştı ve çoğu insan daha iyi hep daha iyisine sahip olmak arzusuyla değiştirip duruyodu telefonunu. İyi kapmıştı bu olay yani.
Microsoft bu konuda geç kaldı ama Apple ın hiç işine gelmiyecek.
Neyse bunlar kendi aralarında çekişsinler aradan ekmek yiyen biz oluruz dicemde zaten onlar bizi çok taaaaan sömürdüler baya.

Ucuz iPhone eşittir uPhone ( iPhone 5C )

Hepimizin bildiği gibi iPhone denince akla gelen ilk gelen şeylerden pahalı olmasıdır. Apple da napsakda bu iPhone ları daha çok sattak diye düşünmüş düşünmüş düşünmüş ve en sonunda buldum demiş. i yerine u koyalım ucuzPhone olarak satalım demiş . Ama aslında pahalıya sattıkları iPhonecularla UcuzPhonecuları ayıracak bir şey koyalım demişler. E malüm ilk iPhone dan son iPhone a kadar hepsinin şekli şemali aynı . Dış görünüşüne bakarak iPhone 3 ile 4 ü ayıracak babayiğit varsa çıksın ortaya.
Şaka bi yana Apple da demiş bu klas müşterilerin farkı olsun diye beyaz gri siyah asıl iPhonecuların olsun sarı yeşil mavi turuncu iPhonelarda pardon UcuzPhonelarda alt sınıf iPhone cuların olsun dışardan bakanda bunu ayırsın demiş. UcuzPhone kullananlarda komplekse girsin bidaha biton para verip pahalı olanı alsınlar demiş. Valla harbiden iyi düşünmüş çok tuttum bu fikri.

iPhone 5C adı altınca piyasaya yakında çıkacak hiç iPhone olmayanlarda hemen alacaklar. Amerikada 2 yıl sözleşmeli 99 dolardan satılacakmış. Wallmart var onlarda bizim Migros , Carefoursa gibi büyük avm lerden biri. Amerikadaki arkadaşımdan duyduğuma göre 79 dolardan veriyomuş Wallmart. E alcaklarda bunu gözden geçirsinler almışken en ucuzunu alın bari.

Türkiyeyede bir iki aya kalmaz gelir. Tahmini olarakta Türkiyedeki iPhone 5C satış fiyatı, yapılan hesaplamalara göre ABD'deki kontratsız satış fiyatı 549 dolar ise iPhone 5C'nin Türkiye satış fiyatı bin 900 TL ile 2 bin TL arasında yer alacak. Bunu nasıl ucuz iphone 5c anlamadım ben ama neyse artık.
Ucuza iPhone falan olmaz unutun bu işleri alın bir Samsung fiyat fayda dengesi iyi Androidde iyi daha ne olsun dimi.


Bugünün Teknolojisi

Bugünün Teknolojisi sitesini kurma amacım bilgisayar olsun , telefon olsun günümüzde teknolojik cihazlar artık her yerde. Çoğumuzda artık iki telefon bir bilgisayar var. Bundan on yıl öncesine kadar sadece on aileden bir ailede bir tane telefon vardı. Bilgisayar takıldığı zaman monitör (bu kelimeyi söylemek bile zordu hatta) e vurduğumuz zamanlar vardı. Artık bunların çoğu aşıldı zamanla. Her eve bilgisayar girdi. Hatta evde herkişinin bir bilgisayarı olmasınada az bir zaman kaldı. Herkesin elinde telefon var. Tabi bunlar biryandan güzel gelişmeler ama bir yandan da radyasyon olsun , kişişel sorunlar, insanların beraber değilde bilgisayarla vakit geçirmeleri olsun beraberinde birçok sorunuda getirdi ve bundan sonrada getirmeye devam edecek tabi bunlar derin derin konuşulacak farklı konular. Bende bu bilgisayar , telefon olsun eletronik teknolojik aletlerle karşılaştığımız , sizin karşılaştığınız sorunları, teknolojik ipuçları , Bugünün Teknolojisini sizinle paylaşmak. Ben boş zamanlarda  bunu hobi olarak yapıyorum. Bundanda gayet memnunum. Zamanın oldukça güncel konular hakkındada yazacağım. İletişim bölümünden sizde istek ve görüşleri bildirebilir yardım talebinde bulunabilirsiniz. Elimden geldiğince sorunları cevaplamaya çalışacağım.



Bu siteye şimdilik ara verdim. zekican09.blogspot.com
altında devam edecek yayınlarım.

GTA V

Grand Theft Auto Five , GTA nın son bombası. Adamlar GTA serisinin beşinci oyununda çok çokk başarılı bir oyun ortaya koymuşlar. İngiliz oyun tarihininde 24 saat içerisinde en çok kazandıran oyunu olmayı başarmış. Oynayan için ne kadar heycanlı ve zevk alınan oyun olmasının yanısırada oyunu yapan içinde oyunun ne kadar kazandırdığı önemli tabiki. Adam babasının hayrına yapmıyo. Amaç para kazanmak tabiki. İngiliz oyun tarihinde 24 saatte en çok para kazandıran oyunu olmuş bu oyun. Ama şimdi parayla almadım ama ben gayet iyi oyun. Alınırdı paraylada eh işte nasıl desem alışkanlıklar , yani çocukluğa inmek lazım. Oyunlara para vermek alışılagelmiş bişey değil benim için aslında çoğumuz yani TR miz için geçerli bu. Abicim biz alıştık beleşe para verip müzik cd si bile almayalı yıllar oldu kaldı ki oyuna para verelim dimi. Örneğin Playstationu yapan Sony , orjinal cd dışında çalıştırmamsı için programlamış konsolu ama bizim bursada İnegöl çarşısına bi gidin Plastationun hertürlü tamir bakım çip takım işlemleri herşeyini hallediyolar. Bütün oyunları yüzde doksan daha ucuza alabilirsiniz.
 Neyse GTA 5 e dönelim çıktığı gün 1.57 milyon kopyası satılmış bu oyunun adamlar ne yapmış be dimi.
Sadece İngiltere de kaldırılan para 65 milyon dolar. Waowww !
GTA 5 dan önce rekor Aktivision firmasının Call of Duty: Black ops u bilirsiniz oda süper oyundur onundu rekor. 1.41 milyon kopya satılmış ve hasılat 58 milyon dolardı.

GTA 5 ilk gün tüm dünyada satışı ile 800 milyon dolar hasılatta, Take-two dağıtıcının dediğine göre.
Eee beş tıldır millet bu oyunu bekliyodu. Hatta satışında sıraya girildi.
Oyunla ilgili yorumlarımıda sonra paylaşırım artık.

Türkiyede Hızlı Tren

TCDD sitesinde Türkiyenin Hızlı tren geçmişi geleceği hakkındaki yazıyı okuduktan sonra düşündüm ki
yazanlar güzel, bilgiler güzel ama demiryollarında nekadar ilerdeyiz yada ilerdemiyiz sorusuna cevap aradım aslında ama ,,,_?
Demiryolu ile ulaşım belli bir yol, belli taşıma kapasitesi belli hız ve belli fiyat açısında ulaşımdaki alternatiflerden.
Zamanı etkin bir şekilde kullanmak, kara yoluna göre daha güvenli olması, cevreye verdiği zararların az olmasının yanında fazla sayıda kişi taşıması ve fiyatınında ucuz olması açısındanda gayet güzel bir ulaşım aracıdır. Bazı ülkeler bunu zamandı farketmiş ve bu konuda son derece büyük yatırımlar yapmışlar ve bugünde bunun cefasını çekmektedirler. Ama Türkiye bunu fark etmiş ama yatırım konusunda yeterli düzeye ulaşamamıştır yeni yeni bu yatırımlar gözle görülür düzeye ulaşmıştır. Meyvelerinide şimdilik sadece Ankara - Eskişehi- Konya yemektedir. Yakın  zamanda bunlara Bursa ve İstanbulda katılacaktır. Keşke zamanında diğer ülkeler gibi örneğin almanyadaki gibi şehirler arası ulaşıma bu kadar önem verilseymiş. Keşke demekten çok önümüze bakmalıyız artık.


Türkiye’de Hızlı Tren
-------------------------------------------------------------------------
Şuan Türkiyede bulunan hızlı trenler
--------------------------------------------------------------------------------------
Ankara-Eskişehir.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .245 km./1 saat 5 dakika
Ankara-Konya.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .212 km./1 saat 15 dakika
Eskişehir-Konya. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .360 km./1 saat 26 dakika

---------------------------------------------------------------------------
Yapımı daha inşa veya plan aşamasındakiler ise
---------------------------------------------------------------------------
İstanbul-Konya. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 641 km./3 saat 30 dakika
Ankara-İstanbul.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 533km./3 saat
Ankara-Sivas.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 466 km./3 saat
Ankara-İzmir.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  624 km./3 saat 20 dakika
Ankara-Afyon.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 281 km./1 saat 20 dakika
Bandırma-Bursa-Osmaneli.. . . . . . . . . . . . . . . . . .190 km./60 dakika
Ankara-Kayseri.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .350 km./2 saat
Halkalı-Bulgaristan.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 230 km./1 saat
Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars.. . . . . . . . . . . . . . . 710 km./5 saat
----------------------------------------------------------------------------
Türkiye Yüksek Hızlı Trenle İlk Tanışma Ne zaman Oldu
----------------------------------------------------------------------------
TCDD 2003 yılında Ankara-Eskişehir illeri arasındaki hızlı tren ray hattının yapımına başlamışlar.Taaa
2003 yılında başlayan iş 2007 yılında anca bitmiştir. Neden bu kadar yavaş gidiyo bu işler onu bilmiyom ama istense 1 yılda yapılabilir. 23 Nisan 2007 tarihinde deneme seferlerine başlanmış, 13 Mart 2009 tarihinde de ilk yolcu seferi yapılmış buda ayrı bir konu 2 yıl deneme sürüşü sürmüş. 245 km'lik Ankara-Eskişehir hattı yolculuk süresini 1 saat 25 dakikaya düşürmüştür. Aslında bu bile çok bir saate düşürmek için yapılmalıydı. Yok artık demeyin japonyaya bakın. Bu hat aynı zamanda Ankara İstanbul Hızlı Tren Hattı’nın ilk etabını oluşturmuştur. Sonrasında Eskişehirden İstanbula ek yapacaklar.  Hattın Eskişehir-İstanbul Hızlı Tren Hattı ve Marmaray’ın  tamamlanmasıyla Avrupa Asya arasında ilk günlük hızlı tren seferi yapan hat haline gelecektir. Marmaray 29 Ekimde 2013 de açıldı ama İstanbul Eskişehirin açılmasına daha var.
Temeli 8 Temmuz 2006'da atılan  Ankara-Konya Hızlı Tren Hattı’nın 24 Ağustos 2011 tarihinde ilk yolcu seferini yaptı. Toplamda 306 kilometre hat. 306 km'lik hattın 94 km'lik Ankara-Polatlı arasındaki kısmı, Ankara-Eskişehir projesi kapsamında yapılmış ve polatlıdan sonra ayrılıyodur hat. Hat 300 km/saat hıza uygun hat inşa edilmiştir. Ama 300km/saati görmüşmü hiç bilmiyom.
İstanbuldan Ankaraya ulaşan Yüksek Hızlı Tren projesi tamamlandıktan sonra yaklaşık karayolları ile 7 saat olan yol 3 saate ineceği planlanıyor. Umarım bu hesabı maximum hız için değilde ortalama hız için hesaplamışlardır.

Akdeniz tarafına hiç hızlı tren projesi yok.

İzmir - AYDIN - Muğla - Antalya - Alanya - Mersin - Adana - Hatay - Osmaniye - Kilis - Gaziantep - Şanlıurfa - Mardin -Şırnak- Hakkari boyunca uzanan Hızlı tren hattı olsaydı fena mı olurdu.

Hatta hakkariden de yukarıya karadenize cıkkıp kardeniz sahil yolu boyunca devam etse süper olurdu. İşte o zaman yurdu demir ağlarla ördük sözü doğru olurdu.

E. Raux dan Günün Sözü 15/09/2013

E. Raux demişki
Erişmek istedikleri bir hedefi olmayanlar çalışmaktanda zevk almazlar. Güzel bir söz söylemiş.
Yani hayatta hedefin çok önemli olduğu aslında önemli olan. Çünkü hedef olmayınca insan ne için yaşadığını bilemiyor sonuçta . Bir süre sonra lan ben bunu yapıyom ama neden yapıyom niçin yapıyorum demeye başlıyor insanoğlu. Hedef olmalı ki bi amaç uğruna bunu gerçekleştirsin insan. Aslında burdaki gayelerden biride zevk duygusudur. Günümüzde çoğu insan sevmediği meslekle uğraşmakta istemesede yapmakta. Peki bunu nedenleri ne diye düşününce aklımıza ilk gelen ne oluyor ? Tabikide ekonomik problemlerin doğurduğu sonuçlar. Bunun atlatılabilmesi içinde ilk yapılması gerekenlerden biride insanların refahı. Refah seviyesi yükeldikçe insanlar hayat daha sıkı bağlanıyorlar hedeflerini koyuyolar. Ve sonuçta bu hedefe yürüme eyleminide gerçekleştirirken bu işi zevkle yapıyorlar. Hedef olunca zaten işin zorluğuda sana kolay geliyor ve o iş zevkli hale dönüşmüş oluyor.





YDS Sınav Sonuçları Açıklandı

YDS sınavına giren adaylar için sonuçlar bugün açıklandı. Sonuçlara ulaşmak için burayı tıklayın.
Sınav sonrası çok fazla iyi geçmediğini belirtmişti çoğu arkadaş bakalım sonuçları ne olacak. Umarım sonuçları iyidir.

Aşağıdaki linki tıklayarakta sonuç sayfasına gidebilirsiniz.
YDS Sonbahar Dönemi Sonuçları