Kurbağa Yetiştirme Çiftlikleri

Kurbağa yetiştiriciliği konumuzda biraz bu konuyu yüzeysey geçmiştik. Şimdi birazdaha açılmış bir prof. yazılarını buldum sizinle paylaşmak istedim.
Bu, başlangıçta çok uç bir fikir olarak gelebilir. Hatta bazıları kara salyangozu veya kurbağa üretimini kendilerine yakıştıramazlar bile. Ama unutmayalım ki bir zamanlar balıkların bile çiftliklerde üretilmesi fikrine gülünüyordu.
5 adet kurbağa 1 kilo geliyor. Kilosu 3 YTL’den satılıyor. Temizlenmiş taze kurbağanın kilosu 12 Euro’dan Avrupa ülkelerine satılıyor. Avrupa ülkelerinin restoranlarında ise iki kurbağa bacağı 20 Euro’dan servis yapılıyor. Yani lüks bir yiyecek.
Avrupa’da önemli miktarda talebi var. Fransa, İtalya, Lüksemburg, Lübnan, Belçika, İsviçre gibi ülkeler özellikle talep ediyor.
Türkiye’de bu işi yapan 5 firma varmış. Sadece kurbağa bacağı üretmiyorlar. Örneğin, kara salyangozu, orkinos, balık gibi ürünlerin yanında mevsimine göre kurbağa bacağı da üretip ihraç ediyorlar.
Üretim konusunda,Türkiye’nin en büyük rakipleri, Çin, Tayvan, Mısır, Arnavutluk, Bulgaristan ve Romanya.
Özellikle tercih edilen ve yenilen kurbağa türü ise yeşil su kurbağalarıdır. 



Türkiye’de kurbağa bacağı üretimi avcılığa dayanıyor. Kurbağa avcıları topladıkları kurbağaları firmalara satıyor. Firmalar kurbağaları temizliyor. Kurbağanın sadece bacağı işe yarıyor. Temizlenen kurbağalar, dondurulmuş olarak veya konserve şeklinde ihraç ediliyor. Canlı olarak ihraç edilmesi de mümkün.
Dünya’da kurbağanın suni şekillerde üretiminde önemli gelişmeler olmuş. Şu anda bir kurbağa çiftliği kurarak üretim yapmak mümkün. Çok da zor bir iş değil. Karadeniz bölgesi de buna çok uygun.
Türkiye’de de kurbağa çiftliği kurma konusunda çalışmalar yapılmış. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından su ürünleri mühendisi M.Suat İnan bu konuda teknik bilgiler yayınlamış. 5-6 dönüm araziye ihtiyaç var. Bunun içinde 5 çeşit havuz yapılması gerekiyor. Yumurtlama, Kuluçka, Yavru, Genç Yavru ve Yetişkin havuzları gibi. Beslenmeleri için de fazla bir masrafa gerek yok. Yalnız, çiftlik etrafına yılanlar çok geliyormuş.
Kurbağaların ideal satış ağırlığı 150-220 gram arasındaymış. Bu ağırlığa 10 ay gibi kısa bir sürede ulaşılıyormuş. Gece toplandıkları için, kurbağa işini yapacaklar normal işlerinden de ayrılmıyorlar. Kurbağa üretmek ek iş oluyor yani.  
Avcılıkla kurbağaların aşırı toplanması doğanın dengesini bozabilir. Ancak, çiftliklerde üretilmesi doğaya zarar vermez ve dengesini bozmaz. Düzenli bir üretim ve ihracat sağlar.
Bir kurbağa 4 dönem yumurtlayabiliyor. Her dönemde 5 bin ile 10 bin adet arasında yumurta bırakabiliyorlar. Şubat ayından Ağustos ayına kadar bu işi yapıyorlar. Erkeği ve dişisi var.
Kurbağaların elle tutulduğunda ellerde siğil yaptığı söylentisi doğru değilmiş. Hatta kurbağa bacağı çorbasının sağlığı yararlarının olduğuna da inanılıyormuş. Solunum yolu hastalıklarına iyi geliyormuş, cinsel gücü artırıyormuş gibi. Öyle yazıyorlar. Benim uzmanlık alanım olmadığı için sadece okuduklarımı paylaşıyorum.
KTÜ-Biyoloji bölümünden Doç.Dr.Bilal KUTRUP ve ekibi, yıllardan beri özellikle kurbağa konusunda araştırmalar yapıyor. Halen devam ediyor. Onları çiftleştiriyor, yediriyor, içiriyor, değişik türlerini inceliyor. Kurbağa çiftliği kurmanın mümkün olduğunu ve iyi cins kurbağaların üretim çiftliğinin ihracat amaçlı olarak kurulabileceğini vurguluyor. Çiftlik etrafına gelebilecek yılanları da yakalayarak, derisinden istifade edilebileceğini söylüyor. Ayrıca, kara salyangozu konusunda da teknik bilgisi hayli fazla. Üretim yapmayı düşünenler kendisiyle teknik bilgi konusunda bağlantı kurabilirler. İşte bir çeşit üniversite-sanayi işbirliği.
Ben teknik yönünden anlamam. Beni asıl ilgilendiren bölgemize önemli bir döviz girdisi sağlayacak olmasıdır. İç piyasada tüketilmediği için, üretimin tamamı ihraç ediliyor ve önemli bir döviz girdisi sağlıyor.
Bu konuda krediler alınabilir. AB fonları ve TR90 kapsamında projeler yapılabilir. Kurulacak tesislerde aynı zamanda, kara ve deniz salyangozu ile balıklar da işlenebilir.
Karadeniz bölgesi ekonomisinin kalkınabilmesi için dışardan bir para girdisinin olması şart. Ürettiğimiz malları birbirimize satıyorsak, yerimizde sayıyoruz ve sermayeden yiyoruz demektir. Herkesin ürettiğini üretmek çok da akılcı olmuyor. Bir süre sonra çok fazla üretiliyor, talep az olduğu için fiyatlar çok düşüyor ve iflaslar başlıyor. Bizim bölgemizde çiftliklerde kurbağa ve kara salyangozu üretimi henüz yapılmıyor.
Özellikle yapmamız gereken ise Avrupa standartlarında steril bir üretim yapmaktır.
Benden söylemesi.

Kurbağa konusunda güzel bilgilerdi bunlar daha fazlasına ulaştıkça bu konuyla ilgilenenler için bulduklarımı sizinle paylaşmaya devam edeceğim.
Bu işi yapmayı düşünenlerde ilk önce pazarını bulsunlar sonra yetiştiriciliğe kalksınlar.

Kolpa - Nasıl Öğrendin Unutmayı

 
 
Cm                          B
Kurusıkıymış anladım bizim tüm hikayemiz
Cm B
Öldürmedi; bu mudur en kuvvetli darben
Gm Cm
Bu sefer acıtmadı özenle seçip söylediğin sözler
B G#m Cm
Hayır dedin şimdi değil
Cm B
Hiçbir sözü eskitmeden ağlamak gerek bazen
Cm B
Hani durup dururken hani hiçbir sebep yokken
Gm Cm
Aşkların ismi vardır sayıklanır elbet unutulur
G#m B Cm
Ama hayır dedin şimdi değil
G#m B Cm G#m (4 kere)düz ritim
Ama hayır dedin şimdi değil
Cm B Gm G#m

Yalnızlığı demledim hep avuçlarımda
Cm B Gm Cm
Ne gelir ki elimden kimse tutmadıkça
B Cm
Söyle sen nasıl öğrendin unutmayı
B Gm B Gm G#m
Birikti her acı içimde kendime yer kalmadı
Cm B Gm G#m
Yalnızlığı demledim hep avuçlarımda
Cm B Gm G#m
Ne gelirki elimden kimse tutmadıkça
B Cm
Söyle sen nasıl öğrendin unutmayı
B Gm B Gm G#m
Birikti her acı içimde kendime yer kalmadı
Cm B
Kurusıkıymış anladım bizim tüm hikayemiz
Cm B
Öldürmedi bumudur en kuvvetli darben
Gm Cm
Bu sefer acıtmadı özenle seçip söylediğin sözler
B G#m Cm
Hayır dedin şimdi değil
Cm B
Hiçbir sözü eskitmeden ağlamak gerek bazen
Cm B
Hani durup dururken hani hiçbir sebep yokken
Gm Cm
Aşkların ismi vardır sayıklanır elbet unutulur
G#m B Cm
Ama hayır dedin şimdi değil
G#m B Cm G#m (4kere)düz ritim
Ama hayır dedin şimdi değil
Cm B Gm G#m
Yalnızlığı demledim hep avuçlarımda
Cm B Gm G#m
Ne gelirki elimden kimse tutmadıkça
B Cm
Söyle sen nasıl öğrendin unutmayı
B Gm B Gm G#m
Birikti her acı içimde kendime yer kalmadı
Cm B Gm G#m
Yalnızlığı demledim hep avuçlarımda
Cm B Gm G#m
Ne gelirki elimden kimse tutmadıkça
B Cm
Söyle sen nasıl öğrendin unutmayı
B Gm B Gm G#m {arpej}
Birikti her acı içimde kendime yer kalmadı
Akorlar tamamen kendime aittir..
Dorukhan Emra.. kolay gelsin :)

Süper Fotograflardan Bir Kaçı

Daha dazlasını görmek isterseniz burdan resimlerimlerimizin bulunduğu sitemize gidebilirsiniz.

İşte bir kaç tane seçtiğimiz resimler.



Daha güzel resimler için burayı tıklayınız.

Android Sürümlerinin İsimleri

SürümKod adıYayın tarihi
1.1Astro9 Şubat 2009
1.2Bender ?
1.5Cupcake30 Nisan 2009
1.6Donut15 Eylül 2009
2.0/2.1Eclair26 Ekim 2009
2.2Froyo20 Mayıs 2010
2.3Gingerbread6 Aralık 2010
3.0/3.1/3.2 HoneycombŞubat 2011
4.0Ice cream sandwich19 Ekim 2011
4.1Jelly Bean9 Temmuz 2012
4.2Jelly Bean Plus29 Ekim 2012
5.0Key Lime PieHenüz yayınlanmadı             

Android Ne Demektir? Nedir?

Android insan şeklinde robot demektir.
Aslında insana benzeyen anlamına gelir.
 Ayrıca nedir.com dan aşdığım aiağıda yazan işletim sistemi olarak tanımıdır.
Android, Google ve Open Handset Allience tarafından kodlanmış Linux İşletim Sistemi tabanlı bir mobil cihaz (PDA ve cep telefonları) için geliştirilmiş açık kaynak kodlu bir işletim sistemidirandroid
Android, aygıtların fonksiyonelliğini genişleten uygulamalar yazan geniş bir geliştirici grubuna sahiptir. Android için hali hazır da 250,000'den fazla uygulama bulunmaktadır. Android Market ise, Android işletim sistemi uygulamalarının çeşitli sitelerden indirilebilmesinin yanı sıra, Google tarafından işletilen kurumsal uygulama mağazasıdır. Geliştiriciler, ilk olarak aygıtı, Google'ın Java kütüphanesi aracılığıyla kontrol ederek Java dilinde yazmışlardır.
Open Handset Allience, 5 Kasım 2007'de Android'i kurduğunu duyurmuştur ve ardından 34 adet donanım, yazılım ve telekom şirketi, mobil cihazlar için telif hakkı olmayan bir işletim sisteminin teknolojinin gelişimi için yararlı olduğu konusunda hemfikir olmuşlardır. 2008'de piyasaya sürüldüğünde, birçok Android İşletim Sistemi Apache free-software ve Açık Kaynak Kodu lisansıyla geliştirilmeye açık hale gelmiştir. Android, linux kernel üzerine inşa edilmiş bir mobil işletim sistemidir, bu sistemde ara katman yazılımı, kütüphaneler ve API C diliyle yazılmıştır. Uygulama yazılımları ise, Apache harmony üzerine kurulu java-uyumlu kütüphaneler ihtiva eden uygulama iskeleti üzerinden çalışır.Android, derlenmiş java kodunu çalıştırmak için dinamik çevirmeli (JIT) Dalvik sanal makinasını kullanır ve cihazların fonksiyonerliğini artıran uygulamaların geliştirilmesi için çalışan geniş bir programcı çevresine sahiptir.kaynakhttp://android.nedir.com/



İşletim sisteminin sitesine burdan gidebilirsiniz.

Android uygulamalarının bulunduğu önceden ismi Android market olan sonradan Google Play a  çevrilen  siteyede burdan gidebilirsiniz.

Wikipediadan da bilgi alayım arkadaş ben diyosanda aha burdan da oraya gidebilirsin.






Eurovision

Eurovisionu Danimarka kazanmış bu yıl.
Türkiye neden katılmadıki?
Hiç bu konu hakkında fikri olan varmı?

58’inci Eurovision Şarkı Yarışması’nı Danimarka adına yarışan Emmelie de Forest kazandı.





58'inci Eurovision Şarkı Yarışması'nı Danimarka adına yarışan Emmelie de Forest kazandı.
Türkiye'nin katılmadığı 58'inci Eurovision Şarkı Yarışması'nda Danimarka adına yarışan Emmelie de Forest 'Only Teardrops' şarkısıyla 281 puan alarak 1'inci oldu. Azerbaycanın 234 puanla ikinci olduğu yarışmada Ukrayna 214 puanla 3'üncü, Norveç ise 191 puanla 4'üncü oldu.Türkiye yaroşmaya katılmadı bu yıl. TRT açıklama yapmıştı katılmama konusunda . Neden katılmıcağını açıklamış mıydı?

O değilde 58 inci kez düzenlenmiş bu yarışma Türkiye kaç kez birinci olmuş hiç düşündünüz mü?


Bunu bi düşünekoyun biraz Eurovision hakkında bilgi vereyim size.

İlk defa Türkiye 1975 Yılında Semiha Yankı nın Seslendirdiği SENİNLE BİR DAKİKA adlı şarkı ile katıldı Eurovisiona.

Dil konusunda özgürlük getirilmesi ve televoting sistemine geçilmesinin ardından (1997’de ve 2000’de düzenlenen yarışma gibi), Türk katılımcıları, önceki yıllara göre daha iyi sonuçlar aldılar. 1997’de Şebnem Paker, “Dinle” isimli şarkısıyla üçüncü oldu. 2003’te Sertab Erener “Everyway That I Can” isimli şarkıyla, Eurovision Şarkı Yarışması'nda ülkeye ilk birinciliğini kazandırdı. 2004'te İstanbul’da yarışmaya ev sahipliği yapan Türkiye’yi bu yıl “For Real” isimli şarkıyla Athena temsil etti ve 195 puan ile dördüncü oldu. (Bu şarkı ile Türkiye, Eurovision tarihindeki en yüksek puanı kazandı.).
 






. 2007’de Kenan Doğulu “Shake It Up Şekerim” isimli şarkısıyla dördüncü, 2008’de Mor ve Ötesi “Deli” isimli Türkçe şarkıyla finalde yedinci oldu. 2009 yılında Türkiye, Hadise’nin “Düm Tek Tek” isimli şarkısıyla bir başka dördüncülük daha da elde etti. 2010’da, müzik grubu maNga “We Could Be the Same” isimli şarkısı ile finalde ikinci oldu. Türkiye, bu başarılı sonuçlarına devam ederken 2011'de Düsseldorf'ta temsil eden Yüksek Sadakat grubu finale kalamadı, Türkiye yarıfinal uygulamasına geçilen 2004 yılından beri ilk defa büyük finale çıkamadı. 2012’de ise Can Bonomo’nun seslendirdiği Love Me Back isimli şarkı ile Türkiye bir kez daha yedinci olmuştur.
2013 yılında ülke, kurallarda yapılan değişiklikler ve politik oylamaları sebep göstererek Malmö'de gerçekleştirilecek yarışmadan çekildiğini bildirmiştir.Bu bilgileri wikipediadan aldım.

Yani Türkiye 1 defa birinci oldu bu yarışmada .Sertap Erener ile "EVERYWAY THAT I CAN"





Geçici Dövme Nasıl Yapılır?

Hint kınasıyla yapılan geçici dövem hakkında güzel bir yazı buldum sizinle paylaşmak istedim.

hint kınası ile her türlü deseni birebir yapabilirsiniz. Örneğin bilgisayarınızdan bir çıktı alıyorsunuz. Ve bu çıktıyı siyah beyaz olarak kolunuza, belinize, sırtınıza v.b yerlerinize yapmak istiyorsunuz. Hint kınasının bu kadar tutuluyor olmasının nedeni ise 15- 20 günde silinip gitmesi. Diğer dövmeler ömür boyu vucutda kaldıkları için herkes cesaret edemiyor ve bu yüzden hint kınası kadar ilgi görmüyor. Özellikle yaz aylarında sahilde büyük etki yaratan hint kınası ile yapılan bu dövmeler bu nedenle gençler tarafından çok ilgi görüyor.
İhtiyacımız olan malzemeler oldukça basit ve heryerde bulunabilecek malzemeler. Bu malzemeler; Tabiki Hint kınası, Oksijen suyu, Koltuk Altı Stick, Aydınger Kağıdı, Dövme Deseni, Stabilo Kalem ( Cama yazan kalem ), ve Kürdan. Evet arkadaşlar malzemeler oldukça basit ve bulunamayacak türden malzemeler değil. Zaten yapacak olduğunuz iş de çok basit.
Hint Kınası Nasıl Yapılır? Geçici Dövme Nasıl yapılır?
Bahsettiğim malzemelerden Hint kınasını oksijenli su ile güzelce açıyoruz. Kıvamı balçık gibi olması gerekiyor. Çok sulu değil çok da kuru değil. Kürden ile güzelce sürülebilicek ama vucutdan akmayacak şekilde olması gerekiyor. Eğer herhangi bir akıntı olacaksa elinizde bir adet pamuk bulundurun. Akan kısımlar vucutda iz bırakmadan silin.
Hint kınasını açıyorsunuz ve bir kenara koyuyorsunuz. Hint kınası 1 gazozun kapadığında açılabilir. Bir gazoz kapağında seyreltilen hint kınası 6-7 kişiye dövme yapacak miktardadır. O nedenle tutupda bardak içinde açmayın. Hint kınasına yazık. Açtığınız hint kınasını uygulayacağınız yere deseni nasıl çıkartıyoruz. Hemen onu anlatalım.

Aydınger kağıdını, bilgisayardan aldığınız çıktınun üzerine koyuyorsunuz ve Stabili Kalem ile üzerinden geçiyorsunuz. Kağıdı çokda fazla bekletmeden. Koltuk altı stick ile uygulayacağınız bölgeyi işliyorsunuz. Sonra üzerine çizdiğiniz desen vucudunuza gelecek şekilde yapıştırıyorsunuz iyice bastırıyorsunuz ve o desen vucudunuza geçiyor.
Sonrasında işlemler zaten basit. Kürdanı hint kınasına batırıyor ve deseni uyguluyorsunuz. Bu zamanla sizde büyük heycanlar uyandıracak ve o kadar büyük bir zevk alacaksınızki sizde buna inanamayacaksınız. Belkide bu işden çok da güzel paralar kazanacaksınız. Hadi hayırlısı bakalım.
http://blog.aytacengin.com/hint-kinasi-nasil-yapilir-gecici-dovme-nasil-yapilir : Kaynak

Bende biraz araştırmadan sonra deneme yapacağım  sonucu sizinle paylaşırım .

  

Afyonkarahisar İsmini Nereden Almıştır

Afyonun çeşitli anlamlara gelmektedir. Yetiştirlen bir bitkidir Afyon.
Afyon Türklerinde sık sık "hisar" sözcüğü geçer. "hisarın bedenleri çevirin gidenleri" Bu hisar sözcüğünün Afyon türklerinde sık sık yinelenmesi nedensiz değildir. Eski adı Akroenos olan şehri Selçuklular uzun süren bir kuşatmadan sonra ele geçirdiler. "Hisar" kuşatma anlamına gelir. Acılarla elde edilen yere "Karahisar" dediler ve orada, kara taşlardan bir kale kurdular. Onaltıncı yüzyılda bölgede afyon yetiştirilmeye başlayınca, Karahisar'ın başına bir de Afyon eklendi ve şehir "Afyonkarahisar"adını aldı.

Grulla (Tzuru)

Grullanın yapımını anlatan güzel bir resim.

Origami Sanatı

Kısaca kağıt katlama sanatı.
Ama aslında bu sanat uzaya yerleştirilecek dürbünü bile nasıl yerleştirileceği konusunda fikir oluşumunda rol almıştır.
Wikipedia özgür ansiklopedide

Origami, (折り紙 origami) Japonca "ori" (katlamak) ve "gami" (kâğıt) sözcüklerinin birleşiminden meydana gelmiş olup kâğıt katlama sanatına verilen addır. İsmi Japonca olsa da Çin kaynaklı bir sanat olduğunu iddia eden kaynaklar da vardır. Genellikle kare kâğıt parçalarını kesmeden ve yapıştırıcı kullanmadan, sadece katlayarak, çeşitli canlı ve cansız figürler oluşturarak yapılmakla birlikte, dikdörtgen kâğıtlardan, hatta kâğıt paralardan yapılan modeller de oldukça fazladır. Kesme işleminin de kullanıldığı türe Krigami denir.

Açıklanmış tır.

Modüler Origami belli sayıda benzer parçaları bir araya koyarak, bütün bir model yapılmasıdır. Normal de parçalar basittir; ama birlikte oluşturdukları form göz alıcıdır. Kusudama gibi çoğu modüler origami dekoratif küre biçimli modellerdir. Kusudama iplik ve yapıştırıcı gibi malzemelere de izin verir. Çin kağıt katlama stili 3 boyutlu modellerden oluşur ve çok sayıda parçanın bir araya gelmesiyle oluşan ayrıntılı modellerdir. Bazen kağıt para modül yapımında kullanılır. Bu stil Amerika'da yaşayan Çinli göçmenler tarafından geliştirilmiştir ve "Golden Venture" olarak adlandırılır.



Samsung Galaxy S3 Mini Kutudan Çıkanlar

Geçen gün arkadaş Galaxy S3 Mini akıllı telefon aldı. Bende alcağım telefonu araştırırken hep ararım google da falan sitelerde kutu içeriğinden acaba neler çıkıyo gibi merak ederim. Ama bu bilgilere çok zor ulaşırım yada bazen bazı yerde farklı başke yerde farklı bilgilerle karşılaşırım.
O yüzden bende Samsung Galaxy S3 mini alcak arkadaş varsa onun için kutu içeriğini en azından bir resmini çekip sizinle paylaşayım dedim . Umarım işinize yarar. Buyrun aşağıdaki fotoğrafları inceleyin.
Bu arada telefon da elime aldım son derece şık ve kullanışlı bir telefon tavsiye ederim.










Galaxy S3 Mini Özellikleri



 
 
Marka / Model
Marka Samsung
Model Galaxy S3 mini
Diğer model adı Samsung Galaxy SIII mini Android smartphone
Form faktör Candybar
Renk White
Şebeke
GSM şebeke GSM, HSDPA
Servis 850, 900, 1800, 1900, 2100
Bağlantılar
Bluetooth v4.0 with A2DP
Kızılötesi Bilinmiyor
Wi-Fi(WLAN) Evet
USB MicroUSB v2.0
Faks / Veri Bilinmiyor
Ekran
Ana ekran Super AMOLED capacitive touchscreen
Renkli ekran 16M renkler
Boyutlar 101.6 mm.
Çözünürlük 800 x 480 piksel
Dış ekran Hayır
Bellek
Dahili bellek 16GB
Harici bellek 32GB
Bellek Kartı yuvaları 1
Bellek kartı tipleri MicroSD
Temel özellikler
Pil Li-Ion 1500 mAh
Bekleme süresi Bilinmiyor
Konuşma süresi Bilinmiyor
Arama
Tireşim Evet
Foto ID Evet
Melodiler MP3, WAV
Kamera
Kamera Evet
Megapiksel 5 megapiksel
Maks. fotoğraf çözünürlüğü 2592x1944 piksel
Dijital zum Hayır
Optik zum Hayır
Otomatik netleme Evet
Flaş Evet
Video kayıt Evet
İkinci (dahili) kamera Evet
Mesaj
SMS Evet
MMS Evet
T9 metin girişi Evet
E-posta Evet
HTML tarayıcı Evet
Multimedya
FM radyo çalar Evet
Java desteği Evet
Ses çalar AC3, eAAC, FLAC, MP3, WAV
Video oynatma DivX, H263, H264, MP4, WMV, xVID
Özellikler
Melodi ekleme Evet
Ajanda fonksiyonları Organizer, Push Email, IM, RSS
Görüntülü görüşme Evet
Diğer özellikler Image/video editor, Document viewer, Google Search, Maps, Gmail, YouTube, Calendar, Google Talk, Picasa, Voice memo/dial/commands, Active noise cancellation with dedicated mic, Accelerometer, gyro, proximity, compass, Geo-tagging, touch focus, face detec
Format
Ağırlık Bilinmiyor
Boyutlar (Y x G x D) 121.6x63x9.9 mm.

Haluk Levent Cemberimde Gül Oya AKOR

Tags
Haluk Levent-Çemberimde Gül Oya

Gm
Çemberimde gül oya

Cm Gm
Gülmedim doya doya

Cm
Dertleri sayıyorum

Gm
Günleri saya saya

G# Gm
Al beni kıyamam seni


Gm
Pembe gül idim soldum

Cm Gm
Ak güle ibret oldum

Cm
Karşı karşı dururken

Gm
Yüzüne hasret kaldım

G# Gm
Al beni kıyamam seni
Çemberimde Gül Oya Akor, AkorMerkezi.com'da yayınlanmıştır.
http://www.akormerkezi.com

Kaynak: <a href='http://www.akormerkezi.com/haluk-levent-cemberimde-gul-oya-akor_sarki-rllnl.html'>http://www.akormerkezi.com/haluk-levent-cemberimde-gul-oya-akor_sarki-rllnl.html</a>
Cm
Dertleri sayıyorum

Gm
Günleri saya saya

G# Gm
Al beni kıya

Kaynak: <a href='http://www.akormerkezi.com/haluk-levent-cemberimde-gul-oya-akor_sarki-rllnl.html'>http://www.akormerkezi.com/haluk-levent-cemberimde-gul-oya-akor_sarki-rllnl.html</a>
Çemberimde gül oy

Kaynak: <a href='http://www.akormerkezi.com/haluk-levent-cemberimde-gul-oya-akor_sarki-rllnl.html'>http://www.akormerkezi.com/haluk-levent-cemberimde-gul-oya-akor_sarki-rllnl.html</a>
Haluk Levent-Çemberimde Gül Oya

Gm
Çemberimde gül oya

Cm Gm
Gülmedim doya doya

Cm
Dertleri sayıyorum

Gm
Günleri saya saya

G# Gm
Al beni kıyamam seni


Gm
Pembe gül idim soldum

Cm Gm
Ak güle ibret oldum

Cm
Karşı karşı dururken

Gm
Yüzüne hasret kaldım

G# Gm
Al beni kıyamam seni
Çemberimde Gül Oya Akor, AkorMerkezi.com'da yayınlanmıştır.
http://www.akormerkezi.com

Kaynak: <a href='http://www.akormerkezi.com/haluk-levent-cemberimde-gul-oya-akor_sarki-rllnl.html'>http://www.akormerkezi.com/haluk-levent-cemberimde-gul-oya-akor_sarki-rllnl.html</a>

İnce Belli Nasıl Olunur?

1 Yemeklerden önce bir bardak su içmeyi alışkanlık haline getirin.

Suyun verdiği tokluk hissi sayesinde porsiyonlarınızda azalmalar meydana gelecektir.

2  Beyaz ekmeği hayatınızdan çıkarın! 




İnce bele kavuşmak için 5 öneri!
Tam tahıllı ekmek tüketmek hem daha sağlıklı hem de kilo almanızı önleyici bir etken. 
 
 
3  Lifli gıdalar sindirim sistemini hızlandırdığı için tükettiğiniz besinleri sindirmek daha kolay olacaktır.
 
 
 

4 İnce bir bele sahip olmanın yolu düzenli spordan geçiyor.








İnce bele kavuşmak için 5 öneri!
Haftanın 3 günü sporu alışkanlık haline getirin. 
 
 
İnce bele kavuşmak için 5 öneri!
Özellikle pilates belinizi inceltmek isteyenler için oldukça etkili.
 
İnce bele kavuşmak için 5 öneri!
Sırf gözünüzü doyurmak için tepelediğiniz tabaklarla vedalaşın! 
 
 
 
Daha az ve daha küçük porsiyonlar tercih edin.
 
 
 
 
Açlık hissini son noktada hissedecek kadar aç kalmayın.
 
 
 
Ne kadar çok aç hissederseniz o kadar çok yemek yersiniz. Sık sık ve az yemek tüketin.