White Bread

Beyaz Ekmek

White bread typically refers to breads made from wheat flour from which the bran and the germ layers have been removed (and set aside) from the whole wheatberry as part of the flour grinding or milling process, producing a light colored flour. This milling process can give white flour a longer shelf life by removing the natural oils (and many of the vitamins and nutrients) from the whole grain. Removing the oil allows products made with the flour, like white bread, to be stored for longer periods of time avoiding potential rancidity.
The flour used in white breads may be bleached, that is lightened further, by the use of chemicals such as potassium bromate, azodicarbonamide, or chlorine dioxide gas to remove any slight, natural yellow shade and make its baking properties more predictable. Some flour bleaching agents are banned from use in some countries.
Kaynak wikipedia

Beyaz Ekmeğin Faydaları
Ülkemizin bence en önemli beslenme problemlerinden biri, beyaz ekmek yeme alışkanlığıdır. Beyaz ekmek ülkemizde alınan günlük kalorinin neredeyse %30-40’nı oluşturmaktadır. Kültürümüzde ekmeksiz yemek yeme alışkanlığı da olmadığından, ekmek, özellikle Anadolu’da en fazla tüketilen besin maddesidir. Eskiden köylerde ekmek tam buğday unundan yapılırken bugün bu alışkanlık terk edilmiş ve köylerin çoğunda fırınlar açılarak beyaz ekmek tüketimi hızla artmıştır. Beyaz ekmek hiçbir besleyici değeri olmayan, posa, vitamin ve minerallerden yoksun bir ekmektir. Buğdayın içindeki tüm değerli besin maddeleri atılmıştır. Bu ekmekle sadece mide dolmakta, açlık bastırılmakta, buna karşılık da kan şekeri yükselmekte, bağırsaklarda hastalıklar ortaya çıkmakta ve gerekli vitamin ve mineraller alınamamaktadır.
Tam buğday unundan yapılan ekmekte ise çinko, iyot, E vitamini, Omega-3 ve omega-6 yağ asitleri, kalsiyum, D vitamini, protein ve karbonhidratlar vardır ve bu ekmekle beslenen kişilerde şeker hastalığı, şişmanlık, kalp ve damar hastalıkları ve kanser daha az görülür. Tam buğday ekmeğinde posa ve kepek olduğundan kabızlık az görülür.
Bu kadar besleyici değeri olan tam buğday ekmeği yerine beyaz ekmek yiyenlerde ileride şeker hastalığı, kalp ve damar hastalıkları ve tansiyon yüksekliği mutlaka çıkacaktır. Bu yüzden beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği yiyerek sağlıklı beslenmeye çalışmalıyız.Kaynakhttp://www.saglikdunyam.net/beyaz-ekmegin-faydalari/



EmoticonEmoticon