Hint Kınası İle Tattoo Yapımı ve Gerekli Mağzemeler

Öncelikle İlk yapmamız gerek ne biliyormusunuz DÖVMENİN DESENİ.
Ben ilk yapacağım zaman herşey tamam ne yapacağımı bulamadım. En sonunda saçmada olsa bişey yapcam diyerek karışımı hazırladım . Bir harf yaptım. T harfi. Zaten karışımın kıvamını tutturana kadar kafanızda baya bi deneme yapmamlısınız. Önce size Gerekli mahzemelerin listesini vereyim.




Kısaca malzemeler

  1. Oksijen suyu (Evinizde vardır zaten yoksada eczaneden alabilirsiniz )
  2. Hint kınası (Bunuda baharatçılardan alabilirsiniz. 10 gr alsanız sizi deli eder.  Fazla bile aslında , Tabi unutmadan söyleyeyim Black, Siyah renk alacaksınız)
  3. Kürdan ( Ucu sivri olanlar tercihimdir. Evinizde vardır yoksada bakkal marketlerde var olmadı Dönerciden çaktırmadan atın bikaçtane cebinize.:) )
  4. Koltuk altı kremi  ( Aydinger kağıdının yapışması için lazım . Normal kremde olabilir. Çok sorun çıkarmıyo. )
  5. Aydınger kağıdı ( Kırtasiyeden alabilirsiniz. )
  6. Dövme deseni  ( İşte en önemlisi bu . Pişti olmıcağın bi desen bul kendine  :))
  7. STABİLO KALEM (Her kırtasiyede vardır . Aydingeri almaya gitceniz zaten bunu da alıverin nolcak. Belki evinizde de vardır zaten.)
  8. Şişe kapağı
  9. Kolonya


Hazırlanışı
 
Öncelikle bir şişe kapağının içine 2 çay kaşığı kınayı koyuyoruz. Ve bunun üzerine önce bir damla sonra bir iki damla daha koyup iyice karıştırcaz arkadaşlar. Tabi bu karışımın kıvamı  bıza kıvamında olacak yada kahve telvesi kıvamımı diyim ne diyim bilemedim. Zaten tam bişey diyemiyom. Çünkü bu kıvamı yapa yapa siz kendiniz öğreneceksiniz. Kınayı biraz daha kotup oksijenli suyu azaltcaksınız vs gibi şeyleri deniceksiniz. Mesela ben ilk yaptığımda oksijenli su yoktu ılık su ile yaptım nasıl desem çok siyah olmadı soluk kaldı. Çok belli olmadı gözükmüyodu uzaktan. Ha tabi bişeyde dicem hint kınası kaliteli olması iyi bir dövmenin olmazsa olmazıdır. O kadar güzel karışım yaparsınız ama kınanız kaliteli değilse ya rengi istediğiniz siyahlıkta olmaz yada 2 hafta kalacağına üç beş günde çıkmaya başlar.


  Evet kapakta karışımımızı hazırladıktan sonra , dövmeyi yapcağımız yeri güzelce kolanyayla temizleyip kuruluyoruz. Aydınger kağıdı üzerine desenimizi stabilo kalemi ile çiziyoruz.
Sonrasında Dövme yapacağımız yere kremi sürüp aydınger kağıdını oraya yapıştırıp bastırıyoruz. Bira tutun ve iyice bastırın heryerine. Sonrasında kağıdın üzerindeki desen derimizde çıkmış oluyor. Sonrasında kürdan ile kınayı oraya işliyoruz.
Taşırmadan yapmak çok önemli. Tabi ilk yapışınızda kesin taşıracaksınız . Sonraki maçlara bakarsınız artık. Taşan yerleri dövme kurumadan dicem ama deyince bile hemen boyuyo :) , kulak pamuğuna alkol koyup yanınızda bekletin taşan yerleri silebilsiniz bu sayede.

 Ve en zor kısmına geldik. Hiçbir yere değirmeden orası kuruyana kadar , böyle dokunuca tozlaşıp düşüne kadar bekiyoruz. Sonrasında yıkıyoruz. Ve döveniz hazır.
Evet size en kısa ve aöıklayıcı yoldan anlatmaya çalıştım. Eğer takıldığınız püf nokta olursa askpaylasmaktir.blogspot.com adresine yazabililir yada aşağıya yorum yazabilirsiniz. Hadi kolay gelsin.




EmoticonEmoticon